Ministar Krkobabić obišao zemljoradničku zadrugu „Agrosoj”

0 894

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je danas obišao zemljoradničku zadrugu „Agrosoj” u selu Neuzina. Pored ministra Krkobabića zadrugu su obišli i predsednica Zadružnog saveza Vojvodine Jelena Nestorov Bizonj, načelnik Srednjobanatskog okruga Predrag Rađenović, predstavnici opštine Sečanj, Zoran Jerković i Dragan Grahovac ispred ZZ “Sloga” iz Krajišnika…
-„Veliki broj kooperanata, primenjeno znanje i savremene tehnologije recept su za uspešno poslovanje. To je onda dobra zadruga, a selo u kome se ona nalazi ima budućnost“ izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić
-“Ukupna investicija linije za pranje, kalibriranje i pakovanje povrtarskih proizvoda iznosila je 18 miliona od kojih smo 15 miliona dinara bespovratnih sredstava dobili od Ministarstva za brigu o selu a ostalo je naše učešće. Trenutno radimo oko 3 tone a za nedelju dana očekujemo pun kapacitet mašine od oko 5 tona na sat. Ovi proizvodi će već sutra biti u lancima marketa širom Srbije“ rekao je Nandor Vereš direktor ZZ “Agrosoj”.
Predsednica Zadružnog saveza Vojvodine mr Jelena Nestorov Bizonj istakla je da je ovo pravi primer kako je jednom ozbiljnom investicijom jedna zadruga od proizvođača primarnih proizvoda postala proizvođač finalnih proizvoda za maloprodajno tržište, što i jeste suština zadružnog organizovanja.
Inače, ZZ “Agrosoj” posluje od 2002. godine, bavi se proizvodnjom ratarskih kultura na 650 hektara, uzgojem povrtarskih i voćnih kultura na 52 hektara zemlje, otkupom i trgovinom merkantilnom robom, kao i plasmanom reporomaterijala poljoprivrednicima.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.