Ministar Nedimović posetio Jarkovac i Krajišnik

0 3.349

U subotu, 14. septembra 2019. godine Nedimović Branislav ministar poljoprivrede je u pratnji Predraga Rađenovića predsednika opštine Sečanj sa svojim saradnicima obišao u Jarkovcu poljoprivredno gazdinstvo Biljane i Zlatomira Tomića koji se intenzivno bave pčelarstvom i pogon kompanije Tafe u kojem se proizvode traktori IMT. U Krajišniku je ministar obišao zemljoradničku zadrugu “Krajina TIM” i poljoprivredno gazdinstvo porodice Vucelja.
Sastanak sa ministrom je organizovan u domu porodice Tomić a pčelari i ostali poljoprivrednici sa teritorije opštine Sečanj, imali su priliku da iznesu svoje probleme i da se informišu o tome na koji način im Ministarstvo poljoprivrede može pružiti podršku.
-“Zaokružili smo celinu u smislu toga da osim uzgoja pčela i proizvodnje meda i ostalih pčelinjih proizvoda, radimo i pogače za prihranu pčela, satne osnove i sirupe. Ova godina je generalno loša za pčelarstvo, klimatske i vremenske prilike su učinile da prinos meda podbaci. Ali to nas ne obeshrabruje. Ličnim primerom i primerom života i rada moje porodice, mi ovde stojički ostajemo i jos više ćemo se boriti. Očekuje nas pregršt sajmova, izložbi, u planu su i novi proizvodi. Posebno se radujem sajmu u Jaši Tomić, 29.09.2019. Jako sam ponosna na današnji dan i posetu ministra našem poljoprivrednom gazdinstvu. Bilo je i više od očekivanog. Ministar se zahvalio i poželeo nam puno uspeha daljem radu. Posebno bih se zahvalila Skupštini Opštini Sečanj na podršci i predlogu da ministar upravo poseti naše gazdinstvo. Još jednom svima koji su doprineli da ovaj dan bude veliki, Veliko Hvala!!!” izjavila je Biljana Tomić.
Ministar je u nastavku u Jarkovcu obišao pogon kompanije “Tafe” gde je već sklopljeno stotinak traktora koji će ubrzo biti spremni za prodaju a već sledeće nedelje najavljen je i prvi izvoz.
U Krajišniku je ministar prvo posetio zemljoradničku zadrugu “Krajina TIM” gde je razgovarao sa poljoprivrednicima i informisao ih o planovima ministarstva.
Poseta ministra opštini Sečanj završena je obilaskom poljoprivrednog gazdinstva porodice Vucelja.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.