Mladi sutješčanski karatisti trenirali sa majstorom crnog pojasa – Liviusom Bundom

773

Bilo je uspona i padova, velikih uspeha, državnih prvaka i nebrojeno mnogo generacija koje su prve karate korake baš tamo učile. Karate klub “Radnički” iz Sutjeske uskoro slavi i drugu deceniju postojanja, a danas okuplja mališane i osnovce iz gotovo cele opštine.

Pored Sutješčana, na treninge dolaze i mališani iz Sečnja i Krajišnika. Kao i godinama unazad karate tehnike pokazuje Dragana Ljepoja uz pomoć nekadašnjih uspešnih karatista iz Sutjeske.

Slaveći svoje male, ali značajne uspehe, Sutješčani su rešili da jedan svoj trening pretvore u reviju i ugoste jednog od najpoznatijih karate trenera sa ovih prostora – Liviusa Bundu.

Tako su mališani imali priliku da im pokrete i tehniku ispravlja baš ovaj majstor u karateu.

“Bilo je ovo divno popodne okupili su se moji drugari i veliki mali, radili smo, družili i slavili. Veliki je rad pred nama ,ali sa takvom decom za mene je zadovoljstvo raditi”, rekla je Ljepoja.

Karate je pored fudbala najpopularniji sport mališana u ovom delu opštine uz to i jedina prilika da kvalitetno provode svoje slobodno vreme. To su prepoznale lokalne firme i preduzetnici, koji su rešili da podrže dalji napredak mladih karatista. Za svu decu obezbeđena su preko potrebna kimona.

Ako i vi volite karate i želite da podržite vredne klince, obavezno ispratite njihovo prvo polaganja za pojas koje je zakazano za 15. decembar.

N.Š.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.

Želite da se reklamirate na našem portalu?
Kontaktirajte nas
close-image