Na 3. Sajmu poljoprivrede IMT traktori najomiljeniji

0 1.850

Treći Poljoprivredni sajam u mestu Jaša Tomić, u organizciji opštine Sečanj i Turističke organizacije Opštine Sečanj uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo okupio je više izlagača u odnosu na prošlu godinu. Preko 60 izlagača iz poljoprivrednog sektora izložilo je proizvode, mehanizaciju i semensku robu, bile su i banke, pokrajinski fondovi, osiguravajuće kuće…
Predrag Rađenović je sa svojim saradnicima dočekao Aleksandra Bogićevića pomoćnika ministara poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Milorada Malića pomoćnika pokrajinskog sekretara za privredu i Snežanu Vučurević načelnicu Srednjobanatskog okruga.
Pomoćnik ministara poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević svečano je otvorio treći Sajam poljoprivrede i izrazio veliko zadovoljstvo da se i u opštini Sečanj, kao i u celoj Srbiji razvija poljoprivreda i rađaju manifestacije kao što je današnja, na kojoj ljudi razmenjuju iskustva, ali se i edukuju.
„Uspešno nastavljamo tradiciju, koju smo započeli pre dve godine. Slobodno mogu da kažem, da je svaki sajam bolji nego prethodne godine. Gledaćemo da u tom trendu nastavimo, i da Jaša Tomić, pred kraj septembra dugo bude domaćin ovakve manifestacije. Pomoć dobijamo i od Pokrajinskog sekretarijata, a nadamo se i da će nas ministarstvo uvrstiti u svoj program, i pomoći nam. Želimo da običnim ljudima i građanima približimo ono što država ima, i što sprema. Nakon predavanja, biće omogućen razgovor kroz koji ćete saznati kako da dođete do novčane pomoći, i jeftinih mašina, kao i načine da što uspešnije uređujete oranice. Nadamo se da ćemo se ovde u Jaši gledati mnogo godina, i da ćemo mnogo lakše i lepše živeti.“- izjavio je predsednik Opštine Sečanj Predrag Rađenović.
-“Sajam je prilika da se na jednom mestu promovišu proizvodi i usluge. Omogućavaju se kontakti, koji bi mogli rezultirati sklapanjem poslovne saradnje. Razmenjuju se ideje, informacije i saveti za postizanje boljeg kvaliteta proizvodnje. Na sajmu se prezentuju novine, i savremeni tokovi iz oblasti poljoprivrede. Izlaže se mehanizacija, a prisutni su i štandovi sa proizvodima domaće radinosti” rekla je Miljana Milošević direktorka Turističke organizacije opštine Sečanj.
Izložena mehanizacija je za posetioce sajma bila najinteresantnija, posebno traktori. Najpopularniji je traktor marke „John Deere“ a najomiljeniji su bili izloženi traktori IMT.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana