Na Svetski dan šuma srednjoškolci posadili 200 sadnica

760

Vojvodina je najmanje pošumljena regija Evrope a u Banatu je stanje kritičino. Ovo saznanje je bila pokretač stvaranje ideje organizovanja akcije pošumljavanja u srednjoj školi “Vuk Karadžić” u Sečnju.
Zorica Novaković, direktorka srednje škole pokrenula je priču o spremnosti učenika i profesora u sprovođenju akcije pošumljavanja kojoj se pridružila mesna zajednica Sečanj, PP “Ratar” iz Jaše Tomić, opština Sečanj…
Akcijom pošumljavanja dela površine kod fudbalskog igrališta srednja škola je obeležila Svetski dan šuma i zasadila 200 sadnica raznog drveća. Učenicima i profesorima je bilo potrebno samo dvadesetak minuta da posade drveće.
-“Ova akcija pošumljavanja je više značila učenicima nego da smo im organizovali predavanja na temu ekologije i važnost šuma u našem regionu. Zadovoljni smo posle uspešno sprovedene akcije a posebno nam je drago da su nas mnogi u tome podržali” rekla je Zorica Novaković, direktorka srednje škole “Vuk Karadžić”.
Akciji pošumljavanja prisustvovali su: Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj, Ljiljana Kitić njegova zamenica i Darko Vukoje, pokrajinski poslanik.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.