NAGRADA OPŠTINE SEČANJ ZA 2018. GODINU

1.487

Komisijа zа dodeljivаnje „NAGRADE OPŠTINE SEČANJ“, nа sednici održаnoj dаnа 26. 9. 2018. godine, rаzmotrilа je predloge zа dodelu Nаgrаde zа 2018. godinu i donela konačnu odluku.

- Prodaja jagoda -

Predsednik opštine Sečanj, Predrag Rađenović je na svečanoj sednici Skupštine opštine Sečanj održanoj danas, 2. oktobra 2018. godine povodom Dana opštine uručio nagrade i plakete zaslužnim ličnostima i preduzećima za ostvarene istaknute rezultate koji su od interesa za opštinu Sečanj.

Nagrade su dobili:

u oblasti privrede:

DREKSLMAJER, doo Zrenjanin

Nemačka kompanija DREKSLMAJER, koja proizvodi kablove za autoindustriju, raspolaže sa 60 pogona širom sveta, od čega su tri u Zrenjaninu. Zrenjaninski pogoni su još jedan pokazatelj povezanosti u regionu; kada se razvija centar našeg Okruga, to je, kako je oduvek i bilo, od značaja i za našu opštinu. U zrenjaninskoj ispostavi ove kompanije zaposleno je 5.500 radnika, od toga je bar 500 s područja opštine Sečanj. To je za današnje uslove izuzetno značajna cifra, a uz to za sve radnike je obezbeđen prevoz, i isplate zarada su redovne. Ovo priznanje DREKSLMAJERU je gest zahvalnosti naše sredine, potvrda da smo svesni kako jedan od najvećih poslodavaca u regionu učestvuje i u rešavanju našeg problema, odnosno doprinosi ublažavanju gorućeg problema nezaposlenosti.

FRIGLO, d.o.o Sečanj – Sutjeska

FRIGLO u Sutjesci je prvi industrijski pogon koji je na području naše opštine izgrađen posle 30 godina. Otvoren je prošle godine i posluje u sastavu Poljoprivredno-ribarskog kombinata „Sveti Nikola“. Fabrika za preradu povrća, opremljena tehnologijom poslednje generacije za obradu i zamrzavanje namirnica, raspolaže kapacitetom 15.000 tona duboko zamrznutog povrća i hladnjačom za 7.200 tona, prostire se na 15 hektara, a u svom sastavu ima i fabriku  vode. Menadžment najavljuje da je plan da se ovde stvore novi srpski brendovi prepoznatljivi širom sveta – upravo u tom pravcu se za ovaj pogon vezuje i jedna linija razvojne perspektive našeg područja, ali treba reći da je Fabrika u Sutjesci sa aspekta upošljavanja i sada, na stepenu današnjeg kapaciteta i aktivnosti, itekako za nas značajna, što lokalna samouprava ističe i ovim priznanjem.

u oblasti društvenih delatnosti:

Dr Milena Papić, Konak

Doktorica Milena Papić, lekar opšte prakse i specijalista medicine rada, u Zdravstvenoj stanici Konak radi već 22 godine. Konačani su u doktorici Papić dobili i dobrog čoveka i vrsnog stručnjaka, koji svojom dijagnozom, lekarskim iskustvom i zalaganjem svakodnevno doprinosi podizanju kvaliteta života meštana. Stanovnici Konaka često ističu kako su neizmerno zahvalni doktorici Mileni što ih nije napustila kada je dobijala ponude da pređe na grad, već je odabrala njihovo malo mesto – njen izbor je za sve njih jedno dragoceno priznanje.

Arifa Janjić, glavna sestra Doma zdravlja Sečanj

Arifa Janjić u Domu zdravlja Sečanj radi 22 godine, a posao glavne sestre obavlja već punih 13 godina.

Odgovoran i nimalo lak posao Arifa obavlja s osmehom, uvek jednako s nesmanjenom  pažnjom i prema pacijentima i prema zaposlenima. NJene sposobnosti za organizovanje ove za građane veoma značajne službe posebno su došle do izražaja u teškim danima – za vreme velike poplave u Jaši Tomiću, 2005. godine. Predan rad, u svakom času spremnost za saradnju, pomoć i razumevanje sa klijentima i sa osobljem Doma, krase Arifu Janjić i čine je omiljenom i među zdravstvenim radnicima i među građanima, korisnicima usluga opštinskog Doma zdravlja.

Dušan de Šorđan, Jarkovac

Dušan de Šorđan, rođen u mnogočlanoj porodici u Jarkovcu, svetski je poznat modni kreator. Idući za zovom svog talenta i karijere, stigao je od rodnog sela, preko Beograda, do Štutgarta. NJegove modele nosile su lepotice Jugoslavije, estradne zvezde, glumice, pripadnici „visokog društva“, među kojima su bile i Grejs Keli, Lajza Mineli, DŽoan Kolins, Linda Evans.

I pored svetske karijere, nikada nije zaboravljao svoje selo, obilazio je roditelje, prijatelje, ovdašnje ustanove. Po penzionisanju, vratio se u Jarkovac, uredio ambijent u kome živi, posvetio se edukovanju mladih u lepom ponašanju, odevanju, manekenstvu. Pored redovnih aktivnosti na kreiranju modela, koje i dalje obavlja, de Šorđan je našao vremena i za vođenje kreativne radionice u Kulturnom centru Zrenjanina, ali i za saradnju sa udruženjima žena iz Sečnja, Boke, Krajišnika, Jarkovca; ručni radovi, pletenje, štrikanje, tkanje, štošta Dušan ima da pokaže polaznicama. Dobitniku svetskih priznanja, sada uručujemo i ovo najviše iz naše sredine.

u oblasti humanitarne aktivnosti

Blagoje Subić, Boka

Jedan specifičan i redak oblik humanitarne aktivnosti već duže vremena iskazuje Blagoje Subić iz Boke. Reč je o tome da je u svako doba dana i noći spreman da priskoči u pomoć pripadnicima Vatrogasnog odeljenja Sečanj, da otkloni kvarove na njihovim vozilima kada izađu na teren i učini ih mobilnim i spremnim za dejstva; to se pak dešava prilično često, s obzirom na činjenicu da su pomenuta vozila stara po 30 godina, i pitanje je kako bi ova služba uopšte funkcionisala bez Blagojevih majstorskih intervencija. Ako pripadnici Vatrogasnog odeljenja svi do jednoga ističu da im Blagoje Subić neprekidno pruža dragocene i nemerljive usluge, to znači da on takve usluge daje službi od interesa za sve stanovnike opštine, odnosno uslugu dobre volje pruža svima nama, za šta mu danas izražavamo zahvalnost.

u oblasti kulture:

Stojan Kalapiš, Jaša Tomić

Svoje umetničke afinitete Stojan Kalapiš je ispoljio u ranoj mladosti, kroz folklor i hor u mesnom KUD-u. No, sebe je našao i uspešno se ostvario u pozorištu. Tokom više od četiri decenije duge aktivnosti glumca amatera u AP „Đorđe Damjanov Đekša“, u KUD-u „Dr Borislav Jankulov“ Jaša Tomić, Stojan Kalapiš je igrao u trideset pet predstava, a za svoje uloge je višestruko nagrađivan, kako na opštinskim tako i na zonskim i republičkim takmičenjima. Najznačajnija priznanja dobio je za uloge Debelog davljenika u predstavi „Na pučini“, za Gavrilovića u Sterijinim „Rodoljupcima“ i za rolu gradonačelnika u „Pozorište dolazi“ Zlatana Dorića. Stojan Kalapiš je aktivan i u organizovanju Festivala tradicionalnih pozorišnih formi amatera Vojvodine, koji se već 17 godina održava u Jaši Tomiću. U godini jubileja, kada jašinsko Pozorište „Đorđe Damjanov Đekša“ obeležava 125 godina postojanja, Nagrada opštine dolazi u prave ruke, ruke jednog od glumaca koji su svojom snažnom kreativnom ličnošću ostavili dubok trag u istoriji pozorišne umetnosti na našem prostoru.

u oblasti sporta:

Dragana LJepoja Miloš, Sutjeska

Višedecenijsko bavljenje karateom Dragane LJepoja Miloš obeleženo je izuzetnim rezultatima. Pored ostalog, bila je reprezentativka SFRJ, i predstavljala je onu veliku Jugoslaviju na dva Evropska, i dva Svetska prvenstva; bila je član naše ekipe koja je zauzela četvrto mesto u Evropi. Osvajač je brojnih nacionalnih medalja, u svojim vitrinama ima stotinak zlatnih i isto toliko srebrnih odličja.

Po završetku aktivnog bavljenja sportom, Dragana otpočinje sa trenerskim radom, jednako uspešnim. Bila je trener karate kluba u Sečnju, a poslednjih 20 godina vodi karatiste Sutjeske; među njenim pulenima bilo je reprezentativaca, i osvajača medalja na velikim međunarodnim takmičenjima.

Dragani LJepoja Miloš najviše priznanje opštine Sečanj stiže u času kada se navršava 40 godina otkako je u sportu kome je toliko toga dala, u koji i danas unosi sebe, svoje slobodno vreme i nepresušnu energiju, izgrađujući nove generacije mladih ljudi i šampiona.

Profesor Ivan Mandić, Krajišnik

Pored svojih redovnih obaveza u nastavi, profesor fizičke kulture Ivan Mandić iz Krajišnika, dugi niz godina je aktivan učesnik sportskog života u našoj opštini. Uz ostalo, trenutno je najviše angažovan kao trener ženskog Odbojkaškog kluba Krajišnik, koji je proteklih sezona beležio značajne rezultate kako na lokalnom tako i na pokrajinskom nivou.

Profesor Mandić takođe beleži izuzetne uspehe u radu s mladim fudbalerima; pod njegovim nadzorom stasalo je nekoliko pionirskih i omladinskih reprezentativaca Vojvodine i Srbije, a i on sam je reprezentativac Republike u futsalu. Ivanu Mandiću najviše opštinsko priznanje pripada za višegodišnji kontinuiran rad sa mladima, i kao jednom od entuzijasta kojih srećom još uvek ima u svim oblastima, a koji ne dobijaju ne samo adekvatnu nego uglavnom nikakvu, ili samo simboličnu, nadoknadu za svoj rad.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.