Nagrada opštine Sečanj za 2023. godinu

0 1.705

U Domu kulture u Sečnju održana svečana sednica Skupštine opštine Sečanj na kojoj je Nebojša Meljanac dodelio nagrade opštine Sečanj za 2023. godinu.
Svečanoj sednici Skupštine opštine Sečanj koja je održana u Domu kulture u Sečnju pored odbornika prisustvovali i mnogobrojnih gosti.


Komisija za dodeljivanje „NAGRADE OPŠTINE SEČANJ“, na sednici održanoj dana 27.9.2023. godine, razmotrila je predloge za dodelu Nagrade za 2023. godinu, i u vezi istih donela Odluku „NAGRADA OPŠTINE SEČANJ“ za 2023. godinu za ostvarene istaknute rezultate, koji su od interesa za opštinu Sečanj i njen razvoj, dodeljuje:


1. dr Igor Kitaresku, iz Zrenjanina
Dr Igor Kitaresku je po završetku školovanja u Žitištu i Zrenjaninu, i potom Medicinskog fakulteta u Beogradu, završio specijalizaciju interne medicine, a subspecijalista kardiologije je od 2019. godine. Poslednjih 12 godina radi u zrenjaninskoj bolnici, od 2020. godine je vršilac dužnosti direktora ove ustanove.
Ovaj vrsni stručnjak učestvovao je na brojnim kongresima interne medicine, koautor je značajnog broja stručnih radova i održao je više desetina predavanja iz kardiologije na akreditovanim skupovima.
Dr Igor Kitaresku, beskrajno posvećen svom plemenitom pozvanju, s velikim razlogom slovi za prijatelja naše opštine i njenih stanovnika, u čijem lečenju i oporavku kao priznati kardiolog svesrdno učestvuje.


2. Vidak Milošević, diplomirani inženjer poljoprivrede iz Sečnja
Vidak Milošević, nakon završetka studija, svoj radni vek započinje na ribnjaku u Bantskoj Dubici. Karijeru tehnologa u ribarstvu nastavlja na ribnjaku u Sutjesci, gde je ubrzo imenovan i za direktora. Sa firmom na čije je čelo došao postiže izuzetne rezultate, pritom konstantno unapređujući njen rad i razvoj. Vidak Milošević je svoju dosadašnju karijeru vezao za opštinu Sečanj, a uz razvoj firme koju vodi on pomaže rad brojnih udruženja i kolektiva s našeg područja, pa mu mnogi duguju zahvalnost. Kao nekadašnji sportista, aktivni lovac, čovek otvoren za komunikaciju sa drugima, pogotovu kada traže pomoć, Vidak je poznat i izvan područja naše opštine, koju uvek predstavlja na najbolji način.


3. Jevrem Bala, sportista iz Sečnja
Karatista Jevrem Bala, učenik OŠ „Aleksa Šantić“ Sečanj, dve godine zaredom donosi medalje sa školskog prvenstva Republike; on je vicešampion Srbije u svojoj kategoriji, u borbama, za ovu godinu. Na tri kvalifikaciona turnira osvaja prvo mesto, i biva uvršten u državnu reprezentaciju. Pre dve godine na šampionatu Balkana zauzeo je drugo mesto, a ove godine, u konkurenciji takmičara iz 11 zemalja bio je četvrti, što je takođe uspeh vredan svake pažnje. Jevrem je osvajač brojnih turnira, poput onih u Pančevu, Novom Sadu, Beogradu, Beočinu, Inđiji, Čačku, Novom Bečeju; jednom reči, najavljuje se blistava karijera još jednog velikog sportskog talenta s našeg područja.


4. Patronažna služba Doma zdravlja Sečanj
Odsek takozvane polivalentne patronaže predstavlja jedan dinamičan segment opštinskog Doma zdravlja koji je takoreći neprekidno prisutan u životu naših građana. Ovaj posao se može uspešno obavljati samo sa puno ljubavi, znanja i odgovornosti, kako to niz godina s uspehom upravo i čini pomenuti tim medicinskih sestara, za šta im građani opštine Sečanj izražavaju veliku zahvalnost.


5. Udruženje građana iz Neuzine
Udruženje građana iz Neuzine, osnovano pod rečitim nazivom „Odbor za kapelu“, već i samim naslovom kazuje o čemu je reč: preduzimljivi pojedinci su se udružili kako bi pokrenuli svoje sugrađane na zajedničku akciju izgradnje kapele u svome mestu. Uz animiranu solidarnost meštana, preko Odbora su tokom protekle godine prikupljena neophodna sredstva da se dugo očekivani objekat konačno i izgradi, čime je ispoljen uzoran primer građanske samoinicijative.


6. Aleksandra Radivoj, Jaša Tomić
Aleksandra Radivoj je već dve decenije zapažena članica jašatomićkog Amaterskog pozorišta, a već i svojom prvom ulogom, u Sterijinom komadu „Rodoljupci“, osvojila je niz nagrada na zonskim, pokrajinskim i republičkim smotrama i festivalima. Svoju posvećenost pozorištu pokazivala je i tako što je samoinicijativno radila na izradi kostima i scenografije za sve predstave, kako za dečji tako i za ansambl odraslih. Takođe otpočetka aktivno učestvuje u organizaciji pokrajinskog festivala FETRA, a poslednjih godina je angažovana na ponovnom pokretanju rada folklorne sekcije KUD-a „Dr Borislav Jankulov“. Takođe, Aleksandra se uključuje i u humanitarne aktivnosti; u vreme korone pokrenula je šivenje zaštitnih maski koje je delila svim zdravstvenim ustanovama u regionu. Jednom reči, Aleksandra Radivoj svakodnevno potvrđuje svoj društveni angažman za koji zaslužuje priznanja.


7. Fudbalski klub Bilećanin, Sečanj
U svom dugom sportskom trajanju, Fudbalski klub Bilećanin Sečanj prošlu godinu obeležio je rezultatima značajnim i na nivou opštine. Proteklu takmičarsku godinu klub je završio na prvom mestu na tabeli, i posle pet godina stekao je pravo da se ponovo takmiči u višem rangu, u Područnoj ligi Zrenjanin. Sečanjska ekipa je nastavila sa dobrim rezultatima i u ovoj sezoni, pa se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli. Istovremeno, sa prvom ekipom i pioniri FK Bilećanina dobili su pravo da se takmiče u istom rangu; treba reći da se u pionirskoj ekipi nalaze deca iz nekoliko mesta naše opštine, što im daje priliku za fudbalski razvoj i napredovanje. Takođe, valja istaći da su nakon 50 godina rekonstruisane svlačionice na stadionu, i da su uopšte uzev ovde stvoreni izuzetni uslovi za bavljenje fudbalom, od značaja i za sportiste s područja čitave opštine. Jednom reči, po nizu pokazatelja FK Bilećanin je na putu uspona i obnavljanja nekadašnje reputacije.


8. Nikola Škorić, trener i sportski radnik
Nikola Škorić se niz godina bavi trenerskim radom, i važi za jednog od najkvalitetnijih trenera u karate sportu na području opštine Sečanj. Kao trener, Škorić je posvećen svakom detetu ponaosob, i upravo zahvaljujući tome njegovi treninzi su posećeni iako se odvijaju u uslovima koji su daleko od idealnih, a njegovi puleni osvajaju nagrade i medalje na državnim i balkanskim šampionatima i školskim prvenstvima. Nikola Škorić je i sam ostvario karijeru uspešnog karatiste, sada je pak balkanski licencirani sudija, ukratko, čovek i dalje posvećen karateu, koji otkriva i u sport uvodi nove talente.

9. Milenko Dejanović, Jaša Tomić
Među brojnim sportskim poslenicima iz Jaše Tomića, Milenku Dejanoviću pripada takođe zapaženo mesto. On je u sportskim aktivnostima od svoje šesnaeste godine. Najpre je vodio školu džudoa, koju je pohađalo 120 polaznika. Potom je organizovao školu stonog tenisa, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Takođe, Milenko već 53 godine aktivno učestvuje u predstavljanju Jaše na Letnjim sportskim igrama opštine Sečanj; svake godine prijavljuje i priprema ekipe za sve discipline, brinući i o njihovom podmlađivanju. Posebno ga krasi odnos prema deci, osvojio je njihovo poverenje, i spreman je da im ukaže svu pažnju i pruži podršku pri njihovim prvim sportskim koracima. Milenko Dejanović je jedan od entuzijasta na kojima sport počiva.


10. Pevačka grupa „Ercegovina“ iz Sečnja
Pevačka grupa izvornog melosa „Ercegovina“ iz Sečnja u toku pet godina svog delovanja, što je relativno kratak period, zabeležila je značajne rezultate pre svega na očuvanju kulturne tradicije srpskog naroda iz Hercegovine. Ostvarila je zapažena gostovanja na brojnim manifestacijama i festivalima – na poslednjem, međunarodnom, održanom u Subotici, muška pevačka grupa osvojila je treće mesto. Članovi ove grupe čuvaju sećanje na svoje poreklo i kulturu starog zavičaja ne samo negovanjem zavičajnog melosa; nedavno su u Sečnju otkupili jednu staru i zapuštenu kuću, i ličnim radom, uz pomoć svojih porodica i prijatelja, taj objekat su renovirali, opremili, i pretvorili u zavičajni muzej, sa nizom eksponata i dokumenata o životu u starom kraju, ali i o traumatičnom vremenu kolonizacije i zamene kamene kolevke banatskom ravnicom. Sve u svemu, „Ercegovina“ se ukazuje kao pouzdan čuvar pamćenja i tradicije koju štedro predaje novim generacijama.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana