Nagrada za učešće u programu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

0 551

Ove školske godine Osnovna škola “Braća Stefanović“ iz Neuzine je učestvovala u programu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“. Niz ekoloških aktivnosti koje je škola sprovela u okviru programa su prepoznate i nagrađene od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.


Na završnoj svečanosti održanoj 28. maja 2024. godine u Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu nagrađene su 53 škole koje su ove godine bile najuspešnije u realizaciji aktivnosti u oblasti životne sredine. Koordinator programa u neuzinskoj školi je bila nastavnica biologije, Ivana Trišić, koja je 30. maja sa nastavnicom srpskog jezika, Nadom Majstorović Savović, prisustvovala svečanoj dodeli nagrada.


Nagradna ekskurzija je realzovana 5. 6. 2024. godine na dan obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine. Učenici i nastavnici su posetili sledeća mesta:


-Ekološki centar ,,Radulovački“, u Sremskim Karlovcima, gde je sproveden niz ekoloških radionica pod nazivom “Dvorište zelenih ideja”. Kroz ove radionice učenici su imali priliku da vide fosile mnogih vrsta biljaka i životinja i insekte karakteristične za azijski i afrički kontinent, kao i herbar star preko dva veka.


-Specijalni rezervat prirode “Koviljsko-petrovaradinski rit” gde su se vozili Dunavom. Ova vožnja je bila posebno zanimljiva jer su učenici imali priliku da vide različite ptice i druge životinje karakteristične za ovaj predeo.

Učenici OŠ “Braća Stefanović“ su se družili sa učenicima iz OŠ “Nikola Tesla’’ iz Banatskog Karađorđeva.


Čestitamo nastavnici, učenicima i ostalim nastavnicima koji su dali svoj doprinos u realizaciji programa!

 

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana