Nagrađeni najbolji autori fotografija sa 6. foto safarija „Jaša Tomić 2023“

0 1.095

U ponedeljak 06.10.2023. u prostorijama Kulturnog centra Zrenjanina zvanično je otvorena izložba fotografija sa 6. foto safarija „Jaša Tomić 2023“ koju će posetioci moći da vide na glavnom trgu sve do 31.10.


Ujedno su proglašeni najbolji radovi sa konkursa na temu pomenutog foto safarija i najboljim autorima su uručene vredne nagrade.


Goste tj. učesnike je na početku pozdravio i zahvalio im se jedan od domaćina ove prelepe fotografske manifestacije, Spaso Mladenovski uz želje da dogodine bude još više učesnika kako foto safarija tako i foto konkursa. Spaso je tom prilikom izjavio: Foto safari je svih šest godina finansiran projektom od strane opštine Sečanj, uz veliku podršku Turisitičke organizacije opštine Sečanj a u saradnji sa Foto klubom „CD13“ iz Zrenjanina. Svakako treba napomenuti patronat Foto saveza Srbije, mesnu zajednicu Jaša Tomić a već treću godinu pomoć grada Zrenjanina, Kulturnog centra Zrenjanin, štamparije “Magus print” iz Zrenjanina i biblioteke “Jovan Dučić” iz Sečnja… Koristim priliku da se zahvalim Nebojši Meljancu, predsedniku opštine Sečanj, Predragu Rađenoviću načelniku Srednjobanatskog okruga, Vladimiru Jovanovskom iz Kumanova i Lidiji Krčmarov.


Nakon toga se obratila direktorka Turističke organizacije opštine Sečanj, Miljana Milošević, te je uručila nagrade autorima koje je publika odabrala i pri tome izjavila:
„Sa sigurnošću mogu da istaknem da je Foto safari u Jaši Tomić u našem kalendaru manifestacija događaj, koji izaziva veliku pažnju i interesovnje. Veliko zadovoljstvo nam je što smo iz godine u godinu domaćini velikom broju fotografa i što zajedničkim snagama radimo na promociji umetnosti, kulture, umetničke fotogafije i opštine Sečanj.“


Žiri u sastavu: Maja Stošić, Predrag Mihajlović i Hadži Miodrag Miladinović izglasao je ranije tri najbolje fotografije, a priliku da ih uruči autorima imao je još jedan od domaćina i organizator foto safarija, Srđan Karanović koji je na samom kraju u ime NMRinfo i foto kluba CD13 zakazao novo druženje sledeće godine u Jaša Tomiću.

 

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.