Naiva na staklu

0 1.052

naiva-01

Treće festivalske večeri a u skopu pratećeg programa u Domu kulture otvorena izložba „Naiva na staklu“ autora Marka Pantelića. U pitanju je jedinstvena izložba koja do sada nije viđena u našoj zemlji.

Marka Pantelića iznedrila je banatska ravnica 1955. godine. Oni koji ravnicu posmatraju sa strane i geometrijski kažu da je monotona, ali za Marka Pantelića ona je veoma inspirativna.

On nosi u sebi i nudi drugima ono što oduševljava. Svoje vizije pretvara u slike na staklu i svakim potezom kičice bliži je večnosti.

Svoju sudbinu vezao je za Banatsko Višnjićevo gde se nadahnjuje stvaralačkim idejama. Prepoznatljivi likovi u prepoznatljivim situacijama čine slike prepoznatljivim, jer su na njima date sve karakteristike sredine u kojoj samouki umetnik bitiše. Potrebno je mnogo ljubavi, strpljenja i upornosti da bi se realizovale pojedine ideje slikara na staklu primenom tehnike Hlebinske škole.

Izlagao je na više samostalnih i zajedničkih izložbi i svaki put je njegovo slikarstvo ostavljalo snažan utisak na posetioca. Marko Pantelić je zaljubljenik u ljude kao predmete svog umetničkog rada čije ponašanje uočava sa lakoćom i umetnički spretno prenosi na svoje slike.

naiva-15

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana