Naše gore list – Julijana Vincan

0 1.205

Nakon rekordnog broja kompozicija koje su prijavljene na ovogodišnji nacionalni izbor za predstavnika na Evroviziji u Torinu, Radio televizija Srbije (RTS) je odabrala 36 numera koje će se takmičiti. Među njima se našla i pesma “Istina i laži” koju će na drugoj polufinalnoj večeri, 4. marta, izvesti Julijana Vincan, pod rednim brojem dva.
Julijana je završila nižu muzičku školu za klavir i solo pevanje u Zrenjaninu, kao i društveno – jezički smer u Zrenjaninskoj gimnaziji. Rodom je iz opštine Sečanj, odnosno iz Boke, a deo školovanja je provela u Domu učenika srednjih škola “Angelina Kojić Gina” u Zrenjaninu.
Numera “Istina i laži” predstavlja njen prvi solo singl i u njemu, pored njenog jakog vokala, dominira zvuk harfe.
Grupa “Playade”, čije će se muzičarke početkom marta naći na sceni zajedno sa Julijanom, baš kao i “Istina i laži”, oslikavaju jaku žensku energiju. Ovde se dešava spoj naizgled nespojivog – drevnog akustičnog instrumenta, žestokog zvuka gitare, moćnog vokala i savremenih elektro zvukova.
– Radi se o modernoj i unikatnoj rok pesmi. U njoj glavnu priču vodi harfa zajedno sa mojim vokalom, ali gitara tu ima svoju važnu ulogu. Čuju se čak i etno elementi, ali je prisutan i elektro vajb. Atmosfera počinje “mirnije” da bi se do kraja desio krešendo u svakom smislu. Tako da kraj ima svoj vrhunac – izjavila je vokalna interpretatorka Julijana Vincan.

Prema njenim rečima, u pesmi je izražena jaka emocija. To što je tekst pisan rodno neutralno, dozvoljava svima da se povežu sa njim, jer nije rezervisan samo za romantične odnose.
– Ceo tim uložio je mnogo vremena i energije u projekat. Verujem da će to ljudi da osete i vide. Vodimo računa o svakom detalju i sve ima svoju priču i smisao. Ništa se tu nije našlo slučajno – od naše pojave, izgleda, ponašanja na sceni, preko muzike i teksta pesme, pa sve do samog spota – naglasila je Julijana Vincan.
Sa njom će se u polufinalu na sceni naći i Marina Arsenijević (harfa), Milica Božović (bas gitara) i Katarina Popović Radivojević (perkusije).
Muziku su pisale kompozitorke iz Švedske, bliznakinje Ylva i Linda Persson. Za aranžman su odgovorni Željko Veljković i Britanac Džon Metjuz, a autorka teksta je Vildana Husibegović iz Bosne i Hercegovine.
Finale festivala “Pesma za Evroviziju 22” održaće se 5. marta, kada će Srbija birati novog predstavnika i pesmu za Torino. Konkurs za srpskog predstavnika za ovaj festival završen je 1. decembra, a 17. decembra komisija je glasala za kompozicije koje su stigle na adresu RTS-a.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana