NEBOJŠA DUGALIĆ OTVARA POZORJE, MAJERA PREDSEDNIK ŽIRIJA

0 807

– 59. Sterijino pozorje –
sterijaJedna od najvećih, ako ne i najveća, pozorišna svetkovina kod nas danas je dobila poslednji delić svog mozaika na osnovu kojeg je sklopljena kompletna slika 59. Sterijinog pozorja. Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Sterijinog pozorja objavljena su imena članova žirija koji će odlučivati o Sterijinim nagradama.

U žiriju su reditelj Ljuboslav Majera, predsednik žirija, glumac Nebojša Dugalić, kome je pripala i posebna čast da otvori ovogodišnje Sterijino pozorje, rediteljka Anđelka Nikolić, pisac Slobodan Tišma i pozorišni i filmski kritičar Boban Jeftić. Tokom predstavljanja članova žirija Miroslav Miki Radonjić, pomoćnik direktora za izvršne poslove je napomenuo da je u opticaju bilo 15 imena.

Razgovore na okruglom stolu kritike vodiće kritičarka Ana Tasić i dramaturg Svetislav Jovanov. Podsećanja radi treba reći da će se razgovori voditi nakon odigrane predstave.

S obzirom da je selektoru Igoru Bojoviću istekao mandat Direkcija Sterijinog pozorja je pokrenula proceduru za izbor novog selektora. Prema rečima direktora Pozorja Selimira Radulovića novo ime selektora treba očekivati za najviše tri meseca.

Na konferenciji za medije je bilo reči i o tome koliko će ovogodišnje Sterijino pozorje da košta. U Sterijinom pozorju veruju da neće biti „finansijskih trzavica“. Grad Novi Sad je izdvojio 19 miliona dinara, dok su Vlada Vojvodine i Ministartsvo kulture izdvojili 4,5 miliona dinara.

Ovogodišnje Pozorje traje od 26. maja, do 3. juna.

R.Z.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana