Neuzina dobija „Parkić za poljupce“

0 824

park

Drugu godinu za redom neformalna grupa „Mladi Neuzina“ na čelu sa Jelenom Pandurski uspešno realizuje omladinske volonterske projekte koje raspisuje Ministarstvo omladine i sporta. Ova neformalna grupa se okuplja sa ciljem da se poboljšaju uslovi života i uredi prostor u ovom malenom mestu. Takođe, podstiče volonterizam, humanost, međugeneracijsku saradnju i aktiviranje mladih između 15 i 30 godina.

Iza sebe ima realizovan projekat iz 2014. godine – Uređenje sportskih terena. Tim projektom uređeno je dvorište Osnovne škole „Braća Stefanović „, zamenjena je žica iza golova, koja je bila u veoma lošem stanju i predstavljala je opasnost, zatim su ofarbani golovi, koševi i dečije igralište koje se tu nalazi. Na kraju je organizovan humanitarni  turnir u malom fudbalu koji je okupio lep broj, kako ekipa tako i gledalaca, a prikupljeni školski pribor i garderoba poslati su deci sa poplavljenog područja.

Međutim, ove godine odlučili su se za drugu oblast-pravljenje parkića.

-„Pošto u Neuzini ne postoji prostor poput parka, odlučili smo da „podignemo“ „Parkić za poljupce „. Tokom realizacije projekta postavićemo klupe, kante, posadićemo sadnice i naravno napraviti mesto za poljupce, a biće održana i radionica iz oblasti zaštite životne sredine, tako da će mladi imati priliku da se edukuju i saznaju nešto novo iz ove oblasti. Pored mladih Neuzinaca, realizaciju projekta pomoći će i Mesna zajednica koja će obezbediti farbu za klupe i sadnica i ZZ „Agrosoj“ koja će izravnati prostor na kome će biti ovaj naš parkić „, kaže Jelena Pandurski.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana