Nevreme napravilo pustoš

0 764

Nevreme koje je u ponedeljak, 16. avgusta oko 19.00 časova zahvatilo veliki deo opštine Sečanj pričinilo je veliku štetu. Na sreću, oluja je manjim intenzitetom zahvatila naše mesto, ali je zato na pojedinim delovima u ataru pokazala svu svoju snagu. Najviše štete je pretrpeo suncokret i kukuruz. Po slobodnoj proceni uništeno je oko 50 % letine, što će ozbiljno uzdrmati poljoprivredna gazdinstva.
Olujni vetar praćen gradom i jakom kišom izazvao je i nekoliko požara, rušio drveće i dalekovodne električne stubove, što je dovelo do prekida struje i telefonskih veza. U otklanjanju posledica štete od oluje pune ruke posla imali su i opštinski vatrogasci. U Krajišniku, u dvorištu jednog domaćinstva izgorelo je 3.500 bala slame i 1.500 bala deteline. Vatrogasno spasilačko odeljenje u Sečnju gasilo je požar gotovo celu noć. Vatrogasci pretpostavljaju da je vatra buknula od strujnog udara, jer je na slamu i detelinu pala žica sa obližnjeg električnog stuba.
Znatno je oštećen i dalekovod na podučju Sečanj-Boka -Konak, gde je posebnu teškoću i opasnost električarima stvarala voda na njivama.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.