NEZAPAMĆEN KRIVOLOV U BANATU

0 3.514

veliki-krivolov-u-banatu 1

Sečanj 18.2.2016.- U lovištu „Tamiš- Brzava“  Lovačkog udruženja „Gornji Tamiš“ iz Boke, opština Sečanj, otkriven je veliki krivolov koji se desio u poslednja četiri dana. Organizovana grupa krivolovaca koju je predvodio Đ.A. iz Konaka harala je ovim lovištem kako stoje stvari duži period.  Policija Policijske uprave Sečanj i Uprava lovišta i pronašli su meso u zamrzivačima  Đ.A. a u dvorištu pronašli prerađeni džip-kamion namenjen baš za krivolov,  koji, kako nam rekoše u Boki, više liči na amfibiju.  Policija je takođe pronašla dva lovačka karabina, 8×57 i 30-06 kao i jednu lovačku pušku sačmaricu. Pronađeno  oružje je bez  dokumenata i oružnih listova. Sve, od vozila, mesa i oružja  je oduzeto a pomeuti Đ.A je priveden u Policijsku stanicu Zrenjanin.veliki-krivolov-u-banatu 3

Policija je zajedno sa upravom lovišta i lovačkog udruženja ustanovila da je poslednjim krivolovom odstreljeno tri jelena (pronađene  tri jelenske glave), dve košute, dve srne, četiri srndaća od kojih je jedan  u bastu, dva jelenska teleta i jedan zec. Šta je i koliko ranije ukradeno ustanoviće dalja istraga ali se već sada sa sigurnoću može tvrditi da je ova grupa krivolovila na ovom području duži vremenski period. Visina štete koja je pričinjena korisniku lovišta utvrdiće se tek po završetku istražnih radnji ali se već sada može govoriti o cifri koja znatno premašuje desetak miliona dinara.

Intersantno je pomenuti da Đ.A. nije član lovačke organizacije niti se zvanično bavio lovom.

Kako saznajemo od vodećih ljudi u Lovačkom udruženju „Gornji Tamiš“ iz Boke i lovnoj inspekciji za ovu akciju otkrivanja i suzbijanja krivolova najveću zaslugu nose policajci Policijske uprave Sečanj, bez kojih se ovako veliko i nezapamćeno nedelo nebi otkrilo.

 

veliki-krivolov-u-banatu 2

Lorist press

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana