Nova lovačka udruženja

0 1.204

Raspad jednog i osnivanje dva lovačka udruženja na teritoriji opštine Sečanj
Dugogodišnje razmirice i netrpeljivost članova u lovačkom udruženju “Sečanj” rezultiralo njihovim raspadom. Slogu i zajedništvo pokazali su jedino na Skupštini lovačkog udruženja “Sečanj” održanoj 13. marta 2011. godine u Neuzini gde je jednoglasnom odlukom doneto da se udruženje deli na dva dela. Početkom ove godine pokrenute su inicijative na osnivanju i registraciji oba udruženja kao i konkurisanju za lovišta. Nezvanično smo dobili informacije da je postupak osnivanja lovačkog udruženja u toku a da jedno osnivaju lovačka društva iz Banatske Dubice, Jarkovca, Neuzine, Boke, Šurjana i Konaka. Lovačko udruženje nosi naziv “Gornji Tamiš” sa sedištem u Boki.

Na kostitutivnoj radnoj sednici skupštine preostala četiri udruženja koja je juče, 19. februara 2012. godine održana u Krajišniku su konstituisala novu skupštinu. Izmenjen je i dopunjen Statut, izabrani su članovi upravnog i nadzornog odbora kao i predsednik skupštine, sekretar i predsednik udruženja. Lovačko udruženje će nositi naziv “Tamiš” sa sedištem u Krajišniku.

Za predsednika Skupštine novoosnovanog udruženja izabran je Gagić Milan iz Krajišnika, za predsednika je izabran Marin Živojin iz Sutjeske a za sekretara Vulić Dušan iz Jaše Tomić. Upravni odbor broji pet članova i po odluci su to predsednici lovačkih društava i predsednik udruženja a to su: Žebeljan Milan, Pustinjak Radenko i Božo Božić. Lovačko društvo iz Sečnja nije predložilo svoje kandidate, jer nisu održali sastanak na kojem su trebali da dostave kandidate i eventualne predloge. Članovi disciplinske komisije su: Knežević Zdravko, Škrbić Zoran i Špaček Robert. Nadzorni odbor čine Bucalo Petar, Rodić Goran i Mišović Aleksandar. Inače, lovačko udruženje “Tamiš” ima 236 članova, lovište kojom će upravljati je površine 19.039 hektara i nazvano je “Vučjak”.

Na sastanku je jednoglasno usvojena i odluka o visini članarine za 2012. godinu koja iznosi 10.000,00 dinara od koje je određeno 7.000,00 za potrebe udruženja i viših saveza gde je uračunata i članska karta od 1.000,00 i lovna karta koja po novom iznosi 1.400,00 dok će 3.000,00 biti usmereno na lovačka društva. Članarina će se plaćati u četiri rate i to po 30% 20. marta i 20. aprila i po 20% 1. juna i 1. jula.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su i Milena Romaneli, upravnik lovišta i Ratko Kušić, lovočuvar.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana