Novi ugovori za izbeglice

999

U Sečnju je danas, 1. februara 2019. godine, svečano uručeno 15 ugovora o dodeli malog granta za popravak ili adapraciju kupljenih seoskih kuća izbeglicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, u okviru proširenja četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji sa teritorije opštine Sečanj.

Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj svečano je uručio ugovore izbeglicama.

-“Prošlo je više od dve godine od kada smo ušli u ovaj projekat stambenog zbrinjavanja izbeglica na teritoriji opštine Sečanj. Danas smo ovde, da vi koji ste u tom programu kroz kupovinu seoskih kuća sada zbrinuti kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje, a današnjim potpisivanjem ugovora i dobili još nešto materijala i pokućstva da vaši novi domovi dobiju novi sjaj u kojima će biti sve ono što je potrebno za pristojan život.” rekao je prisutnima Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice, iz sve četiri zemlje, od kojih je najviše u Srbiji.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je prvenstveno donatorskim sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, zatim Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.