Novogodišnja štukijada u Krajišniku

0 1.096

Udruženje sportskih ribolovaca „Amur“ iz Krajišnika je iskoristilo blagu zimu i nezaleđenu vodu na jezeru i organizovalo prvo „Novogodišnje“ takmičenje u lovu štuke. Kao i na prethodnim takmičenjima i ovoga puta je odziv bio odličan. Učestvovalo je maksimalnih 32 ekipe iz Krajišnika, Jaša Tomića, Sutjeske, Višnjićeva, Sečnja, Boke, Itebeja, Žitišta, Zrenjanina, Zemuna i Novog Sada.
Košava, koja je pokušala da omete takmičare, ovog puta nije uspela u svojoj nameri jer je ponovo pomerena granica u broju ulovljenih riba Ulovljeno je 75 komada štuke ukupne težine 97.5kg, što je novi rekord jezera. Od 32 ekipe ribu je uslovilo 27 a najbolje su:
Prvo mesto „Uporni“ iz Krajišnika sa ulovljenih 6 riba ukupne težine 8.37kg. Drugo mesto ekipa“ Vivko i Živko“ iz Itebeja sa 5 riba, 6.96kg. Treće mesto „Veseli Stroj“ iz Zrenjanina 3 kom, 6.85kg koji su ujedno imali i najveću ribu, štuku tešku 3,65 kg.
-„Srećni smo i zadovoljni što iz takmičenja u takmičenje uspevamo da privučemo sve veći broj takmičara i što su rezultati sve bolji. Zbog velikog interesovanja i najave lepog vremena planiramo da organizujemo još jedno takmičenje u subotu, 9. januara a posle toga ćemo da ostavimo štuke na miru, jer sledi period kad bi ona trebala da se mresti. Zahvaljujem se svim učesnicima i svima koji su bilo kako učestvovali u organizaciji ovog uspešnog takmičenja“ izjavio je Željko Savić predsednik USR „Amur“ iz Krajišnika.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana