Odluke žirija IX Međunarodnog festivala alternativnog teatra GEST

655

Žiri u sastavu:
Marija Krstić, predsednica
Sava Damjanov, član
Igor Perišić, član
zasedao je 26. aprila 2019. godine i jednoglasno doneo sledeće odluke:
1. Nagrada za autentičan umetnički izraz dodeljuje se predstavi ”Plava ptica” Teatra mladih ”Do daske”, Beograd.
2. Nagrada za teatarski eksperiment dodeljuje se predstavi ”Antigona” Akademije umjetnosti u Banjoj Luci.
3. Nagradu za najbolju žensku ulogu žiri dodeljuje Kristini Šikanić za ulogu u autorskom projektu ”Ja, Isadora” Teatra mladih ”Dodaske”, Beograd.
4. Nagradu za najbolju mušku ulogu ravnopravno dele Boris Dimitrijević za ulogu u predstavi ”Gospodar muva” Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej i Ema Muratović za ulogu u predstavi ”Život provincijskih plejboja” Pozorišta ”Promena”, Novi Sad.
5. Nagrada za najbolju režiju dodeljuje se Igoru Pavloviću za režiju predstave ”Gospodar muva” Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej.
6. Nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi ”Život provincijskih plejboja” pozorišta ”Promena” iz Novog Sada.
Obrazloženje: Dobro osmišljenom i osavremenjenom rediteljskom postavkom Commedie Dell’ Arte, uz vrhunske glumačke kreacije i intepretacije žanra, predstava je ostvarila najkvalitetniju komunikaciju sa publikom. Posebnu vrednost žiri prepoznaje u tome što predstava prevazilazi izvorne okvire komedije i suštinski korespondira sa tragičnom dimenzijom vremena u kome živimo.
Po mišljenju žirija publike, koji je radio u sastavu: Olivera Marjanović, Maja Šnajder i Anica Milošević, najbolja predstava na festivalu je ”Plava ptica”, Teatra mladih ”Do daske”, a nagrade za najboljeg glumca i glumicu dodeljene su Senadu Milanoviću (za ulogu u predstavi ”Plava ptica”, Teatra mladih ”Do daske”) i Kristini Šikanić (za ulogu u autorskom projektu ”Ja, Isadora”, Teatra mladih ”Do daske”).

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.