Održan Festival dečijih folklornih ansambala „HAJD U JAŠU, KOLO DA SE VIJE“

2 1.564

Prvi festival dečijih folklornih ansambala „HAJD U JAŠU, KOLO DA SE VIJE“ u organizaciji KUD-a „dr Borislav Jankulov“ održan u nedelju, 30. aprila u Jaša Tomiću.
Na festivalu učestvovali:
KUD „Đerđef“ Zrenjanin
KUD „Milan Mića Sučević“ Žitište
KUD „Vlado Tomanović“ Sečanj
KUD „Uroš Predić“ Orlovat
KUD „Buzavirag“ Novi Itebej
KUD „Zora“ Srpski Itebej
KUD “ Jandrija Tomić Ćić“ Krajišnik


Dragana Marton, predsednica Skupštine opštine Sečanj je svečano otvorila festival a u pozdravnom govoru poželela da svi učesnici odu iz Jaše prepuni lepih utisaka, uspomena i novih prijateljstava a organizatorima želi da ovaj festival postane tradicija, uz pomoć lokalne samouprave.


-„Festival se održava prvi put, i okuplja dečije folklorne ansamble iz naše opštine i celog regiona. Cilj ovog Festivala je da se kod mladih neguje ljubav prema narodnim igrama i pesmama, a time i visoke estetske i etičke vrednosti. Organizaciju manifestacije su pomogli: Opština Sečanj, Turistička organizacija Opštine Sečanj, OŠ Stevan Aleksić, Aleksandar Milin i brojni sponzori i donatori iz našeg mesta i opštine. Značajnu pomoć dobili smo i od naših jašinaca koji žive i rade u zemlji i inostranstvu, a koji nikad ne zaboravljaju svoje mesto i uvek se rado odazivaju i spremni su da pomognu.“ za NMR Info izjavio Darko Grahovac ispred organizacionog odbora festivala.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
  1. Šomi komentariše

    Dali ste vi gospodine grAhovac učestvovali u donašenju odluke yda mala sara 7 god ne učestvuje na tom festivalu dali ste videli sni mak i dali znate da ja to deo ruske kulture i da je svugde bila divno primljena, pa to je dečiji festival tačka traje 3 min kozački pesma i nošnja kome to smeta ja bi to prosledio ruskoj ambasadi da vide i daju svoje mišljenje.

  2. Somi komentariše

    Sram vas bilo zašto ste zabranili devojčici sari da pokaže i deo ruskog folklora sa divnom kozački nošnjom i plesom sa mačevima koje traje 3 minuta pa devojčica pokazuje rradiciju bratskog naroda sram vas bilo.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana