Održana promocija knjige ILUSTROVANA ISTORIJA KRAJIŠNIKA Branka Atlagića

0 1.418

Savet Mesne zajednice Krajišnik i KUD „Jandrija Tomić Ćić”, uz prigodan koncert i prezentaciju dokumentacije na video-bimu, u subotu priredili promociju najnovije knjige (sa novim otkrićima) autora Branka Atlagića: ILUSTROVANA ISTORIJA KRAJIŠNIKA (1660-2020). Promocija knjige i prigodan program održan je u prepunoj sali Doma kulture.

Ovo je deseta po redu knjiga gospodina Branka Atlagića o Krajišnicima i njegovom Krajišniku. Branko Atlagić je kroz sliku i rečima prošao kroz tri i po veka postajanja Krajišnika.

Na promociji knjige učestvovali su: književnik Miodrag Bjelogrlić Beli, dugogodišnji Brankov prijatelj, koautor i recenzent i Duško MIlićević književnik, novinar i publicista iz Žitišta.

U 18 časova održan je akatist sv. Pantelemonu ispred crkve gde se u ponedeljak ponovo nastavlja gradnja crkvenog objekta.

-„Nastavak gradnje crkve u ovoj fazi treba da bude završen za 120 radnih dana. Sredstva za izgradnju crkve su obezbeđena od naših starih donatora, porodice Atlagić, obezbeđena su sredstva i od Republike Srbije a jedan deo je obezbeđen od opštine Sečanj i Eparhije banatske. Velika donacija je ponovo usledila od Branka Atlagića koji se od celokupnog prihoda od tiraža knjige od 5oo primeraka odrekao u korist nastavka izgradnje crkve Svetog Pantelemona u Krajišniku.“ Izjavio je Slobodan Repac predsednik Saveta mesne zajednice Krajišnik.

Inače, knjiga se može kupiti kod starešine hrama jereja Zorana Milinkovića u Krajišniku.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana