ODRŽANI DRUGI PO REDU „MIHOLJSKI SUSRETI SELA“ U OPŠTINI SEČANJ

0 694

U subotu 24. septembra održani su drugi po redu „Miholjski susreti sela opštine Sečanj“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu, uz podršku lokalne samouprave, a u organizaciji Turističke organizacije opštine Sečanj.
Ove godine Miholjski susreti su održani u mestu Jaša Tomić. Izbor nije bio slučajan, jer smatramo da je Jaša Tomić mesto bogate istorije i kulture. Kroz ovu manifestaciju smo želeli da pokažemo sve naše specifičnosti, kao i naše bogatsvo kroz kulturu, istoriju i tradiciju. Smatramo da je Jaša Tomić dobar predstavnik. Pored ovog mesta, učestvovalo je još nekoliko sela iz naše opštine. Oni su prezentovali sve svoje vrednosti, od rukotvorina, starih zanata, domaće radinosti, i nezaobilazne gastronomske ponude. Posetioci su imali priliku da uživaju u folklornom i umetničkom stvaralaštvu ansambala opštine Sečanj. Svojim umećem su se predstavili KUD-ovi iz Krajišnika i Sečnja. Pored bogate izložbe naših udruženja žena, imali smo tu čast da ugostimo i izlagače iz Plandišta, Nove Crnje i Melenaca. Opština Sečanj je kraj kontrasta, mesto života naroda različitih običaja, menatliteta, jezika i tradicije. Upravo kroz održavanje ovakve jedne manifestacije želeli smo da sve to objedinimo i prezentujemo na jednom mestu, rekla je direktorka Turističke organizacije Sečanj, Miljana Milošević.
Posetioci su pored kulturno – umetničkog programa i izložbe domaćih proizvoda mogli da uživaju u bogatim gastronomskim ukusima. Vredne žena udruženja žena iz Krajišnika su bile atrakcija. Na licu mesta su mesile i pekle domaće krofne. Na ovom štandu vladalo je veliko interesovanje posetilaca.
Za najmlađe stanovnike organizovana je dečija predstava i radionica na otvorenom, koja je okupila veliki broj mališana. Ovom prilikom, upriličena je i izložba fotografija sa „Foto safarija Jaša Tomić 2022“. Posetioci su imali priliku da od 80. fotografija svojim glasovima izaberu pobedničku. Turistička organizacija je za prva tri mesta obezbedila vredne robne nagrade.
Sela opštine Sečanj su se kroz ovu manifestaciju ujedinila i prikazala ono najlepše i najvrednije čime raspolažu. Naš jedinstveni cilj upravo treba da bude osnaživanje i unapređenje sela, a organizacijom ovakvih manifestacija negujemo izvorne i prave vrednosti, a takođe nudimo stanovnicima malih sredina nove i kvalitetnije sadržaje, istakao je predsednik opštine Sečanj, Nebojša Meljanac. On je sa svojim saradnicima i načelnikom Srednjobanatskog okruga Predragom Rađenovićem obišao sve štandove, i ovo je bila lepa prilika da porazgovaraju sa izlagačima i meštanima Jaše Tomić.

 

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.