Oformljen tim Predškolske ustanove „Poletarac“ Sečanj

0 2.340

U kontekstu aktuelnog vanrednog stanja i kontinuiranih napora Vlade Republike Srbije da se koordinisanim sprovođenjem sveobuhvatnih preventivnih mera što je moguće više spreči dalje širenje virusa COVID-19, u situaciji prekida redovnog rada predškolskih ustanova, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja razmotrilo je korake i aktivnosti koje je potrebno preduzeti na nivou predškolske ustanove i sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja u celini u cilju obezbeđivanja odgovornog, kompetentnog i pravovremenog odgovora na kompleksne izazove sa kojima se u ovom trenutku suočava obrazovni sistem i naše društvo u celini.
Kako bi se obezbedilo mobilisanje i konstruktivno angažovanje svih raspoloživih resursa u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja i pružila podrška profesionalnom povezivanju i osnaživanju pojedinaca, ustanova i sistema, naši zajednički prioriteti u narednom periodu odnose se na sledeće grupe aktivnosti:
1.aktivnosti u vezi sa očuvanjem zdravlja i bezbednosti ljudi;
2.aktivnosti podrške porodicama sa decom predškolskog uzrasta kako da obezbede uslove za normalno funkcionisanje, učenje i razvoj dece u situaciji vanrednog stanja i kućne izolacije;
3.aktivnosti podrške profesionalnom povezivašu, umrežavanju i razmenn iskustava praktičara u funkciji istraživanja, zajedničkog učenja i unapređivanja kompetencija.
Na osnovu preporuka i sugestija Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Predškolaska ustanova oformila je tim u cilju ispunjenja svih zadatih ciljeva.
Članovi tima su: direktorka Nataša Rađenović, predsednica aktiva mlađih i mešovitih vaspitnih grupa Danijela Benić, predsednik aktiva pripremnih predškolskih vaspitnih grupa Milada Radivoj, stručni saradnik logoped Silvija Denda, socijalni radnik Milan Boljanović i sekretar Strahinja Kapor.
AKTIVNOSTI DO 27.03.2020 god. koje će se preduzeti za brže i uspešnije sprovođenje mera za aktivni nastavak rada:
1. Obaveštavanje svih vaspitača o nastaloj situaciji i dopisu ministarstva
2. Obaveštavanje lokalne samouprave, MUP-a i Doma zdravlja u cilju što bezbednije saradnje sa roditeljima tokom preuzimanja potrebnog materijala (radnih listova, dnevnika rada i potrebne dokumentacije za neometani, bezbedni rad od kuće) iz predškolskih objekata.
3. Obaveštavanje roditelja dece predškolske ustanove o daljem vaspitno-obrazovnom radu u narednom periodu.
4. Obaveštavanje lokalnih medija.
5. Formiranje VIBER, FACEBOOK grupa kao i komunikacija e-poštom. P.U. “Poletarac“ počinje sa onlajn postavkom vaspitno-obrazovnog rada od 30.03.2020 god.
6. Aktiviranje medicinskih sestara predškolske ustanove koje će svakodnevno u grupama na pomenutim društvenim mrežama sprovoditi aktivnosti u vezi očuvanja zdravlja i bezbednosti ljudi.
7. Aktiviranje logopeda predškolske ustanove u radu sa decom kojoj je potrebna dodatna podrška.
8. Aktiviranje socijalnog radnika u cilju sprovođenja aktivnosti dece koja su socijalno ugrožena.
-„Rad i aktivnosti koje će PU „Poletarac“ sprovoditi moći će se videti preko raznih medijskih stranica o kojima ćemo vas blagovremeno obavestiti.“ Izjavila je za NMR Info Nataša Rađenović direktorka PU „Poletarac“ Sečanj.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana