Okupljanje pčelara u Boki

0 1.251

Banatska matica 01

Pčelarsko društvo ‘’Banatska matica’’ Sečanj  je u subotu 5. decembra u sali mesne zajednice Boka organizovalo tribinu o radu SPOS­-a i predavanje na temu „Sakupljanje pčelinjeg otrova“.

Tribinu je vodio Milutin Petrović iz Kragujevca, zamenik predsednika SPOS-a, a tema je bila aktivnosti IO SPOS­a na razvoju i unapređenju  pčelarstva u Srbiji.

U drugom delu održano je predavanje koje je vodio Goran Stanojević iz Smederevske Palanke na temu „Sakupljanje pčelinjeg otrova“.

Banatska matica 06Sala mesne zajednice Boka je bila puna što pokazuje veliku zainteresovanost pčelara na odabrane teme i pokazatelj je da je pčelarstvo u opštini Sečanj u ekspanziji. Za sve  je pored ostalih članova pčelarskog društva „Banatska matica“nesumnjivo najzaslužniji njen predsednik, Zlatomir Tomić iz Jarkovca.

Inače, Zlatomir Tomić je početkom novembra ove godine na održanom sastanku delegata Skupštine SPOS-a sa teritorije banatskog regiona, izabran za člana Izvršnog odbora SPOS-a sa ovog regiona. Ovo je samo još jedan od mnogobrojnih pokazatelja da pčelarsko društvo „Banatska matica“ intenzivno radi na omasovljenju i edukaciji pčelara opštine Sečanj, pa i šire.

Banatska matica 07

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana