Opremanje škole informatičkom opremom u Sutjesci

0 695

U petak, 14. oktobra 2022. godine u osnovnoj školi “Ivo Lola Ribar” u Sutjesci uručena je informatička oprema za potrebe učenika rumunskog odeljenja ali i svih učenika škole.
Atanase Danijel Bala konzula Rumunije u Vršcu, Danijela Magdu predsednika Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine i Danijelu Radu menedžerku projekta dočekali su direktorka osnovne škole Brankica Todorović, Darko Vukoje član Opštinskog veća i Deni Besu ispred lokalne samouprave.
-Projekat opremanja škola informatičkom opremom sprovodi Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine uz podršku rumunske vlade, odnosno Odeljenja za Rumune. Kako je naziv projekta “Podrška digitalizovanom obrazovanju u rumunskim školama u Srbiji”, ovaj projekat ima opšti cilj za modernizaciju rumunskog obrazovanja, odnosno opremanje rumunskih škola kompletom informatičke opreme, koja se sastoji od interaktivne table, video projektora i laptopa, rekao je Atanase Danijel Bala konzul Rumunije u Vršcu.
-Ovaj projekat je samo nastavak projekata sprovedenih i realizovanih u prošloj godini, prvo 2020., a zatim i 2021, kojima smo uspeli da pokrijemo veliku većinu škola, kroz ovaj projekat biće obuhvaćeno oko 30 škola ako ne i više, rekla je menadžerka projekta Danijela Radu.
-Ovo nam nije prva saradnja sa Nacionalnim savetom. Kada je reč o interaktivnoj tabli, čak i ako nemamo mnogo učenika na rumunskom, deca već dolaze u školu sa mnogo znanja. Od njih možemo naučiti i neke nove stvari kada je u pitanju IT. To su aspekti koji su interesantni deci, ipak su deca kompjutera i tableta. Informatička oprema nam mnogo znači, učenici mogu da je koriste kad god žele. Veoma smo srećni i zadovoljni, posebno se zahvaljujem Nacionalnom Savetu i svima koji su omogućili ovaj projekat, od velikog je značaja za učenike i nastavnike, rekla je Brankica Todorović, direktorka osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ iz Sutjeske.
Deni Besu je izrazio zadovoljstvo saradnjom lokalne samouprave i nacionalnog saveta a naročito u pogledu ulaganja zajedničkih napora u cilju očuvanja obrazovnog procesa na rumunskom jeziku u opštini Sečanj.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana