Opština Sečanj dobila 2 miliona dinara za energetsku sanaciju uz dodatnih 2 miliona iz sopstvenog budžeta

0 824

U okviru programa “Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji”, Opština Sečanj je dobila značajna sredstva za sufinansiranje energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Ministarka rudarstva i energetike, Dubravka Đedović, uručila je ugovor vredan 2 miliona dinara, dok će lokalna samouprava iz svog budžeta dodatno investirati 2 miliona dinara, što ukupno čini impresivnih 4 miliona dinara za unapređenje energetske efikasnosti.
Milan Grubor, zamenik predsednika opštine Sečanj, potpisao je ugovor u ime lokalne samouprave i izrazio zadovoljstvo zbog ovog značajnog koraka ka modernizaciji i očuvanju energije u opštini. Ova inicijativa ne samo da će omogućiti građanima da poboljšaju energetsku efikasnost svojih domova, već će takođe doprineti očuvanju životne sredine i smanjenju emisije štetnih gasova.
Pomenuti program, koji Ministarstvo uspešno sprovodi već tri godine, predstavlja ključni deo strategije energetske tranzicije u Srbiji. Zamenik predsednika opštine Milan Grubor izrazio je zahvalnost Vladi Republike Srbije i Ministarstvu rudarstva i energetike na pruženoj finansijskoj podršci, istakavši da će sredstva biti iskorišćena na najefikasniji način kako bi se postigao optimalan stepen energetske efikasnosti u Sečnju.
Očekuje se da će ovaj projekat energetske sanacije koristiti između 40 i 50 domaćinstava, što će dovesti do značajnih ušteda u potrošnji energije i smanjenja tehničkih gubitaka na elektroenergetskoj mreži. Opština Sečanj se tako pridružuje naporima ka održivom razvoju i odgovornom korišćenju resursa, čineći korak ka zelenijoj i energetski efikasnijoj budućnosti.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana