Opštini Sečanj dodeljena sredstva za sufinansiranje projekata „Izrada tehničke dokumentacije za izgradnju kampa na Tamišu“

0 1.024

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek uručio je danas u Vladi Srbije ugovore ukupne vrednosti 58,8 miliona dinara predstavnicima 23 grada i opštine, koji su konkurisali za sufinansiranje projekata za realizaciju izrade razvojnih strateških dokumenata regionalnog razvoja.
Opštine kojima su uručeni ugovori su: Žitište, Sečanj, Vršac, Subotica, Zrenjanin, Bač, Kikinda, Odžaci, Medveđa, Veliko Gradište, Nova Varoš, Lebane, Žabalj, Trgovište, Arilje, Trstenik, Aranđelovac, Ćuprija, Topola, Čajetina, Raška, Bogatić i Kragujevac.


Opštini Sečanj su dodeljena sredstva za sufinansiranje projekata „Izrada tehničke dokumentacije za izgradnju kampa na Tamišu“.
Projekat obuhvata izradu dokumentacije predfaze izgradnje kampa. Pod tim se podrazumeva: parterno uređenje tj. na osnovu elaborata geomehanika rade se projekti unutrašnjih i pristupnih saobraćajnica i parkinga, projekat ograde i potrebne hortikulture.


Opštini Sečanj po ovom konkursu odobrena su sredstva u vrednosti od 760.000,00 dinara, uz sopstveno učešće od 190.000,00 dinara.
-„Projekat izgradnje Sportsko rekreativne zone smatra se strateškim i jedan je od važnijih projekata za unapređenje i razvoj opštine Sečanj. S tim u vezi, sa prvom fazom projekta „Izgradnja kampa u Sečnju“ aplicirali smo u martu mesecu u okviru prvog poziva Interreg IPA programa Rumunija – Srbija.“, izjavila je Miljana Milošević direktorka Turističke organizacije opštine Sečanj.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana