Opštini Sečanj odobrena sredstva po konkursu Ministarstva za brigu o porodici i demografiji

0 720

U četvrtak, 21. marta 2024. godine u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiji ministarka prof. dr Darija Kisić uručila je predstavnici opštine Sečanj ugovor o sufinansiranju sprovođenja mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece u iznosu od 2.850.000,00 dinara. Ispred opštine Sečanj ugovor je potpisala Biljana Savović pomoćnica predsednika opštine i predsednica Komisije za populacionu politiku opštine Sečanj.
U sklopu mera ublažavanja ekonomske cene podizanje deteta koju sprovodi opština Sečanj i ove godine se obezbeđuje poklon – školski pribor svakom đaku prvaku kao i kolica za blizance. U sklopu mera “Put ka zdravom materinstvu” vrši se refundacija prenatalnog testa a merama “Aktiviranje lokalne samouprave” tradicionalno se organizuju tri likovno-literarna konkursa (“Rodi mi mama sestru ili brata”, “Sveti Sava” i “Uskrs”) gde su obuhvaćene sve osnovne škole i predškolske ustanove sa teritorije opštine Sečanj.


-“Sama opština se prema svojim finansijskim mogućnostima brine o stanovništvu, kako mlađem tako i starijem, što se vidi iz ovih mera koje su se do sad sprovodile i koje će se u nastavku sprovoditi. Poseban akcenat stavljen je na prirodni priraštaj, rađanje zdrave dece, njihovo vaspitanje i odrastanje, kao i pomoć ugroženim grupama, kako socijalnim tako i dec isa posebnim potrebama.”, izjavila je za NMR Info Biljana Savović pomoćnica predsednika opštine i predsednica Komisije za populacionu politiku opštine Sečanj.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana