Opštinska delegacija u Temišvaru

0 509

Predrag Milošević Karasi pokrenuo inicijativu za otvaranje graničnog prelaza sa punim radnim vremenom.
Na inicijativu Milošević Predraga, predsednika opštine Sečanj u ponedeljak, 9. aprila 2012. godine u gradskoj kući u Temišvaru održan prvi sastanak na kojem su pokrenuti razgovori za svakodnevno otvaranje graničnog prelaza Jaša Tomić – Fenj. Inicijativa predsednika MIloševića je sa oduševljenjem prihvaćena od strane rumunskih predstavnika. Dogovorene su smernice u daljem zajedničkom delovanju, prikupljanju dodatne dokumentacije od rumunske strane kao i prevod naše kompletne dokumentacije na rumunski i engleski jezik.
Održan je sastanak i u našem konzulatu gde je predsednik Milošević sa svojim saradnicima razgovarao sa rumunskim biznismenima na temu saradnje sa preduzećem za proizvodnju hrane za ribe koja se do kraja meseca svečano otvara u industrijskoj zoni u Sečnju.

Galerija slika


Jedna od opravdanosti svakodnevnog otvaranja graničnog prelaza je veliki broj obostranih prelaza. Rumuni kod nas kupuju hranu, sokove, alkohol, začine, hemikalije, dok naši u Temišvaru kupuju brendiranu sportsku opremu koja je i preko 50 % jeftinija.


Da je otvaranje graničnog prelaza samo pitanje vremena potvrdio je i Boris Tadić.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana