Osnaživanje žena na selu

0 2.823

U organizaciji Udruženje građana „Moja Ravnica“, danas, 16.02.2020. godine održane edukacijske radionice u okviru projekta „Osnaživanje žena na selu-Mi to možemo“.
U cilju podrške projektu i tribini prisustvovali su: Darko Vukoje pokrajinski poslanik, Slavica Selaković pomoćnica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku,demografiju i ravnopravnost polova, Diana Milović direktorica Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova.
Velika većnica je bila prepuna žena iako je nedelja i praznik što je dovoljan dokaz koliko su bile aktuelne teme na predavanju koje su vodile Slađana Gluščević direktorka Smart IPARD-a i Anđela Vila.
-„Danas valorizujemo znanje, motivaciju i volju prisustvom na edukacijskim radionicama, a stepen podrške krovnih institucija pruža šansu da promenimo svoju stvarnost. Samo edukovane i osnažene žene mogu učiniti naša sela stabilnima. Naš cilj koji želimo podstići kroz realizaciju ovog projekta je unapređenje položaja žena na selu kroz edukaciju, podršku i udruživanje. Položaj žena na selu u manjim opštinama na teritoriji AP Vojvodine se u mnogome može promeniti zbog postojećih mera podrške RS i AP Vojvodine. U ovom procesu ženama je potrebna podrška, informisanje, savetovanje kako bi gazdinstva bila produktivnija i konkurentnija u što većem broju i obimu. Žene mogu biti nosioci diverzifikacije aktivnosti gazdinstava i očuvanja kulturne baštine. Ovakva gazdinstva omogućavaju očuvanje poljoprivrede, prirodnih i ljudskih resursa na selu. Udruženje građana ,,Moja ravnica“ nastaviće u narednom periodu putem koji je započelo.“ Izjavila je Biljana Tomić predsednica Udruženja građana „Moja Ravnica“.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.