Osnovna škola „Veljko Đuričin“ u Jarkovcu dobila kabinet za ruski jezik, uz podršku NIS kompanije

0 1.330

U Osnovnoj školi „Veljko Đuričin“ u Jarkovcu, u opštini Sečanj, svečano je otvoren kabinet za ruski jezik, čije je opremanje i adaptaciju podržala kompanija NIS u okviru programa „Energija znanja“.
Kabinet je u potpunosti adaptiran i renoviran i namenjen je đacima od petog do osmog razreda. Učionica je opremljena novim školskim nameštajem, kao i pametnom tablom sa projektorom i laptopom.
Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici ispred lokalne samouprave Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj, Ljiljana Kitić zamenica predsednika, Arsen Plahin predsednik Skupštine opšine Sečanj kao i Darko Vukoje pokrajinski poslnik, Snežana Oluški Vlačić, načelnica Školske uprave Zrenjanin, Denis Kruglov, ataše u Ambasadi Ruske Federacije u Republici Srbiji, Snežana Lakićević, savetnik zamenika generalnog direktora NIS-a, Nebojša Obrknežev Magistar naftno-gasnog inženjerstva predstavnik NIS-a i aktivni učesnik u projektu „Energija znanja“ , rukovodstvo škole, nastavnici i učenici.


Direktor škole, LJubomir Papić, zahvalio se kompaniji NIS na donaciji, uz koju će učenici moći da usavršavaju svoje znanje ruskog jezika, dok je Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj, naglasio značaj ovog projekta za obrazovanje, uspešnu saradnju škole i opštine i značaj učešća kompanije NIS.
Da su odnosi Srbije i Ruske Federacije na veoma visokom nivou podvukao je Denis Kruglov, ataše u Ambasadi Ruske Federacije, i dodao da program „Energija znanja“ omogućava učenje ruskog jezika, kao i studiranje, rad ili posetu Ruskoj Federaciji u budućnosti.
Snežana Oluški Vlačić, načelnica Školske uprave Zrenjanin, potvrdila je da ovakve donacije NIS-a doprinose povećanju interesovanja đaka za ovaj strani jezik i da NIS već godinama osluškuje potrebe lokalnih samouprava.


Učenici ove škole redovno učestvuju na olimpijadama iz ruskog jezika koje organizuje kompanija NIS i zahvaljujući njihovom učešću i zapaženim rezultatima koje ostvaruju, NIS je kroz svoj program „Energija znanja“ podržao opremanje kabineta za ruski jezik u ovoj školi.
Snežana Lakićević, savetnik zamenika generalnog direktora NIS-a, istakla je da je NIS do sada kroz program „Energija znanja“ otvorio više od 50 učionica i laboratorija za ruski jezik i prirodne nauke.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana