Otvoren granični prelaz Jaša Tomić – Fenj

0 1.299

JAŠA TOMIĆ – Granični prelaz Jaša Tomić – Fenj od danas je i zvanično otvoren za putnički saobraćaj, za vozila do 3,5 tona. Prelaz će za početak biti otvoren po 12 sati dnevno.
otvaranje granicnog prelaza - 046
Prelaz Jaša Tomić – Fenj, trajno je otvoren kao međunarodni prelaz treće kategorije, a za početak radiće svakog dana od 7 do 19 časova.

Marko Ivanišević, portparol Opštine Sečanj istakao je da su planu i projekti za pripremu infrastrukture kako bi prelaz mogao da funkcioniše non-stop.
S obzirom da mi imamo već prekategorizaciju, Rumuni su sada pristali na to, očekujemo da će za godinu, godinu i po dana, ovaj prelaz biti otvoren 24 sata, kako za putnički, tako i za teretni saobraćaj„, izjavio je Ivanišević.

Oglodesku Sorin iz Fenja, i njegov prjatelj Milan Caran, prvi su prešli granicu.
Prešli smo jutros nešto posle sedam sati. Otišli smo u Jašu da obiđemo prijatelje. Sada se vraćano, i njih vodimo kod nas u Fenj. Dugo smo čekali otvaranje ovog prelaza, konačno se to i dogodilo„, kaže Oglodesku Sorin.

Do sada je rampa na ovom prelazu bila podizana po nekoliko dana tokom praznika, uoči Božića, i Uskrsa. Dnevno je tada prolazilo oko 300 putnika.
Od 2007. godine se sa Opštinom Sečanj borimo za otvaranje ovog prelaza, sada je konačno i otvoren. Ni Sečanj, ni Fenj nisu pored puta, već su sada na glavnom putu„, rekao je Miomir Čizmaš, predsednik Opštine Fenj.

Do Fenja, najbližeg mesta u Rumuniji od granice ima oko tri kilometra. Ovo ujedno važi i za najbliži put od Zrenjanina, Novog Sada i Beograda ka Temišvaru.

otvaranje granicnog prelaza - 085
Galerija slika

 

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana