Otvorena izložba „MOJ VLADIKA“

0 594

U ponedeljak, 8. novembra u parohijskom domu hrama Svetog velikomučenika Dimitrija u Sečnju nakon služenja Svete liturguje povodom Mitrovdana, otvorena je zanimljiva izložba fotografija pod nazivom „MOJ VLADIKA“ čiji je autor Spaso Mladenovski iz Jaša Tomića.
Po rečima Mladenovskog fotografije koje su se našle na izložbi su nastajale spontano zadnjih nekoliko godina prilikom poseta vladike Nikanora crkvama u našoj opštini u cilju služenja liturgija.
-“Zahvaljujem se ocu Ivanu što je prihvatio da izložba bude u parohijskom domu a posebno sam zahvalan Miljani Milošević direktorki Turističke organizacije opštine Sečanj koja podržava moj rad i nesebično pomogla u realizaciji samo izložbe. ” – rekao je Spaso Mladenovski.
Može se slobodno reći da je izložba i jedna vrsta retrospektive koja se uz blagoslov protonamesnika Ivana Mučalova našla u parohijskom domu hrama, a upravo ju je on i otvorio pre svečanog ručka ispred velikog broja vernika, meštana i prijatelja.
Obzirom da je Mitrovdan ujedno i slava hrama, nije se mogao naći bolji momenat otvaranja izložbe na ovu temu.
Mladenovski je naš poznati fotograf koji svojim aparatom konstantno beleži sve bitne događaje širom naše opštine, a koliko je bitno da sve to ostane arhivirano, neosporno će vreme pokazati.
Njemu želimo da napravi još mogo ovakvih izložbi.
Tekst: Srđan Karanović

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.