Pala je i Zlatica

0 1.082

FK „Radnički″ Jaša Tomić – FK „Zlatica“ Zlatica 5:0 (1:0)
U nedelju, 4. maja 2014. godine u Sportskom centru „Boško Petrov“ pred oko 200 gledalaca odigrana prvenstvena utakmica 17. kola A lige FSG Zrenjanin između ekipe Radničkog i gostujuće ekipe Zlatica iz Zlatice

FK „Radnički“
Savkov Dalibor, Džakula Branislav, Rogan Miro, Savić Milivoje, Đurić Damir, Čipak Atila, Ferenčak Karlo, Uljarević Nikola, Praštalo Saša, Stojanovski Aleksandar i Pejin Marko.

Na klupi: Latinkić Aleksandar, Uljarević Dalibor, Tatomir Nenad, i Raič Miloš.

FK „Zlatica“
Protić Nikola, Meljanac Milorad, Pejić Marko, Lojpur Strahinja, Cvetićanin NIkola, Milanović Vladica, Drobnjak Stefan, Tomić Filip, Majkić Slobodan i Jakšić Danijel.

Na klupi: Đelić Vladimir, Brakus Marko i Budimir Nemanja.

Delegat FSV: Bratić Janko iz Sečnja
Glavni sudija: Jocić Mladen iz Knićana
Prvi pomoćnik: Ristić Dejan iz Lukićeva
Drugi pomoćnik: Vuković Milovan iz Lukićeva

Radnicki-Zlatica-003Na izuzetno pripremljenom, ali teškom terenu i po kiši koja je bez prestanka padala tokom utakmice odigran je zanimljiv meč, pogotovo za sve ljubitelje fudbala i navijače, zbog dobre igre i postignutih golova.
Pred početak utakmice u redovima Radničkog vlada odlična atmosfera, igrači znaju šta im je činiti, jer trener Milivojević traži pobedu i samo pobedu. Sa takvim nabojem i obavezom igrači Radničkog izlaze na teren.
I ono što se od ekipe Radničkog očekivalo to se i dešavalo gotovo od samog početka do kraja utakmice. Siloviti napadi i igra na protivničkoj polovini terena oznojili se golmana gostujuće ekipe Protić Nikolu. Odolevali su silovitim pritiscima Atile Čipaka, Karla Ferenčaka, Marka Pejina i kapitena Đurić Damira sve do 22. minuta. Prvi gol za Radnički postiže kapiten Đurić Damir koji je na ovoj utakmici dokazao da ima još mnogo toga da pokaže, a požrtvovano se borio i kreirao igru svih 90 minuta. Do kraja prvog dela utakmice ostaje rezultat od 1:0, a gosti jedva nekoliko puta stižu do protivničkog gola, taman toliko da se bar malo zagreje smrznuti golman Savkov Dalibor.
Početak drugog dela utakmice počinje začuđujuće mirno, igra se na sredini terena, a igrači Radničkog deluju nezainteresovano. Zbunjujuća situacija je trajala samo nekoliko minuta a od 50. počinje haos na terenu. Plava furija preuzima inicijativu i već u 53. minutu prvi gol inzvanrednog Marka Pejina od tri koliko je postigao na ovoj utakmici.
Radnicki-Zlatica-016Odlična i sinhronizovana igra svih igrača Radničkog ne prestaje. Gosti u retkim napadima jedva stižu do 16 metara, jer teško je proći Miru Rogana, Džakulu Branislava, Savić Milivoja i Sašu Praštala. Stojanovski igra utakmicu sezone i neprikosnoven je na svojoj strani terena.
Trener Milivojević prvu izmenu vrši u 61. minutu kada izlazi Uljarević Nikola a ulazi Raić Miloš. Ubrzo i treći gol za Radnički opet postiže Pejin u 70. minutu. Gosti su jedva krenuli sa centra kada u kontri Pejin u 73. minutu postiže het trik i četvrti gol za Radnički. U 76. minutu trener Milivojević smatra da je Pejin dosta postigao na ovoj utakmici i umesto njega na teren izlazi Uljarević Dalibor. U 80. minutu Stojanovskog menja mlada snaga Radničkog Nenad Tatomir kome trener Milivojević već drugi put pruža mogućnost da se pokaže i izbori za mesto u prvih jedanaest.
Kada su već gotovo svi očekivali da je to sve na ovoj utakmici iznenađenje je priredio Uljarević Dalibor postigavši gol u 85. minutu igre.
Zaslužena pobeda zahvaljujući odličnoj igri svih igrača, ali i postavci i pripremi ekipe trenera Milivojevića i njegovog pomoćnika Peke Daria.
Na tabeli i dalje Radnički drži drugu poziciju, a u 18. kolu igra u Čenti protiv neugodnog Banata.

Radnicki-Zlatica-011 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana