Pet decenija od kultnog festivala „Vudstok“ biće obeleženo u Zrenjaninu

0 2.514

Pedesetogodišnjica kultnog muzičkog festivala „Vudstok“ biće obeležena u Zrenjaninu, 16. i 17. avgusta.
Foto klub CD13 je, naime, želeo da organizuje festival u našem gradu, u čast pet decenija od jednog od najvećih svetskih koncertnih događaja u svetu. Organizatori su zatražili podršku lokalne samouprave u realizaciji ove zamisli i dobili su je. To znači da će ovaj muzički događaj biti upriličen u Zrenjaninu kroz dve nedelje.
„Nekako se nameće važnost da obeležimo ovaj jubilej, jer je Zrenjanin oduvek važio za grad rock and roll-a. Festival „Vudstok“ je sigurno uticao na mnoge izvođače koji su stvarali takvu muzičku scenu u gradu“, navode u Foto klubu CD13.
Želja organizatora je da ovaj festival bude održan na otvorenom. Stoga će biti upriličen na lokaciji kod nadvožnjaka, gde često bude luna park.
Što se tiče izvođača, prednost će imati bendovi iz grada koji bi mogli žanrovski da se uklope u celu priču, kao i Zrenjaninci koji imaju svoje bendove u Novom Sadu, Kikindi, Beogradu…
„U planu su i projekcije dokumentarnih filmova na temu Vudstoka. Nakon ovog festivala organizovali bismo i svojevrsnu izložbu fotografija u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina. Na njoj bismo prikazali kako je to bilo nekad, a kako izgleda sad“, navode u Foto klubu CD13.
Izvor: Zrenjaninski.com

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana