Pobedom do četvrtog mesta

0 1.366

FK “Radnički“ Jaša Tomić – FK “Banat Bagljaš“ Klek 3:1 (1:0)
FK "Radnički" Jaša TomićU nedelju, 2. juna 2013. godine u Jaša Tomiću na stadionu „Kraj Jera“ odigrana prvenstvena fudbalska utakmica poslednjeg, 18. kola prolećneg dela sezone A FSL Zrenjanin između domaće ekipe Radničkog i Banat Bagljaša iz Zrenjanina.

FK “Radnički“
Marijanović Ratko, Čipak Atila, Džakula Branislav, Žižik Vladimir, Mitić Nemanja, Sikimić Marko, Raič Miloš, Radivoj Nikola, Ćulibrk Zoran, Slavković Jovan, Uljarević Nikola, Đurić Damir, Damjanov Đorđe, Savić Milivoje, Kardoš Janoš, Latinkić Aleksandar, Čorlija Saša, Rikalo Stefan i Uljarević Dalibor.

FK “Banat Bagljaš“
Horvat Danijel, Ćećez Dejan, Kosanović Mile, Radin Srđan, Radičević Srđan, Stoijlković Aleksandar, Sekulić Marko,Pjevčević Marko, Cvijetić Aleksandar, Nedić Ljubomir, Matić Bojan, Anović Lazar, Todić Zoran, Cvetić Dragan, Đurčok Dušan i Marković Nikola.

Glavni sudija: Raškov Nenad iz Zrenjanina
Prvi pomoćnik sudije: Oprin Bojan iz Jankovog Mosta
Drugi pomoćnik sudije: Petrović Boško iz Zrenjanina
Delegat: Krišan Ljubomir iz Jarkovca

radnicki-banat_008Utakmica je za obe ekipe bila toliko važna, koliko da se utvrdi mesto na sredini tabele i osigura opstanak u ligi. Do 17. kola ekipa Radničkog je bila 5. na tabeli dok je Banat Bagljaš bio na 6. mestu, sa bodom manje. Opasnost da ispadnu iz lige, pored MSK koji je sa samo 15 osvojenih bodova već osigurao odlazak tu su i Klek, Omladinac i Lehel.

Radnički je imao prednost domaćeg terena dok su se iz rukovodstva Banat Bagljaša pobrinuli da kao podršku povedu svoju grupu navijača. Za tako nešto klub ima obavezu da ranije obavesti organe unutrašnjih poslova kao i klub gde gostuje. Najava obavezuje organe unutrašnjih poslova i klub domaćina da sve obezbede i organizuju da se ne dese nepredviđene situacije. Rukovodstvo Banat Bagljaša je zanemario tu obavezu i skupina od preko tridesetak navijača koja je već pre utakmice, u samom mestu i na stadionu, svojim ponašanjem najavila vrlo rizičnu utamicu.

radnicki-banat_014Ekipa Radničkog je po odabiru trenera Milivojevića počela u sastavu Marijanović Ratko, Čipak Atila, Džakula Branislav, Slavković Jovan, Sikimić Marko, Uljarević Nikola, Đurić Damir, Raič Miloš, Savić Milivoje, Žižik Vladimir i Čorlija Saša.
Prvo poluvreme u potpunosti pripada igračima Radničkog sa nekoliko propuštenih šansi. Jaka odbrana nije dozvolila gostima da ostvare ni jednu šansu u prvom poluvremenu dok je napadački deo ekipe igrao sigurno i često bio u poziciji da postigne gol. Prvi gol za Radnički postignut je u 31. minutu igre a postigao je Džakula Branislav. Do kraja poluvremena igra se odvijala na gostujućoj polovini terena, ali na odmor se odlazi sa rezultatom 1:0.

radnicki-banat_020Prvih pola sata igre u drugom poluvremenu ponovo žestoki napadi domaćina a odbrana gostiju popušta tek u 78. minutu kada drugi gol za ekipu Radničkog postiže Sikimić Marko. U nastavku napadi Radničkog ne prestaju i samo pet minuta kasnije još jedan, treći gol za Radnički postiže Uljarević Nikola u 83. minutu. Sigurni u pobedu, domaćini se opuštaju i prepuštaju gostima da igru presele na njihovu stranu. Usledio je jak pritisak gostujuće ekipe koja zahvaljujući Radičević Srđanu, ali i produžetku vremena postiže gol u 92. minutu igre.

Izuzetno tešku i napetu utakmicu, sa bezbroj prekršaja i prekida, uspešno je priveo kraju glavni sudija Raškov podelivši šest žutih kartona od kojih su četiri dobili igrači Radničkog. Sa dobrim suđenjem bio je zadovoljan i Ljubomir Krišan, delegat na utakmici ocenivši je vrlo dobrom ocenom 4.

Pored svih problema sa kojima se suočavao fudbalski klub „Radnički“ sezonu 2012/2013 je završio na 4. mestu na tabeli. U nastavku ostaje malo vremena da se igrači odmore a rukovodstvo prione na rad u rešavanju svih problema i u ostvarivanju povoljne klime za još bolje rezultate u novoj sezoni.

radnicki-banat_045 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana