Počela je kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

1.060

Komisija za rodnu ravnopravnost opštine Sečanj i ove godine od 25. novembra do 10. decembra obeležava kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. U pitanju je globalna svetska kampanja koju obeležava preko 100 država sveta.

Kampanja je počela 25. novembra, Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra, Međunarodnim danom ljudskih prava.

-„Po prvi put da su kampanju zajednički organizovale opštine Srednjobanatskog okruga i grad Zrenjanin čiji je glavni cilj podizanje svesti i preuzimanje akcija za suzbijanje nasilja nad ženama. Naš dodatni cilj je da pokažemo solidarnost i da učinom vidljivom našu komisiju za rodnu ravnopravnost. Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođenja od nasilja nad ženama“ izjavila je za NMR Info Biljana Savović predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost opštine Sečanj.

U okviru kampanje Komisija za rodnu ravnopravnost opštine Sečanj organizuje:

  1. „Karavan ljudskih prava“ u organizaciji grada Zrenjanina i svih opština srednjobanatskog okruga, koja će se održati 04.12.2018.(utorak) u 12 časova u Domu kulture u Sečnju.
  2. Deljenje propagandnog materijala
  3. Pozorišna predstava „Svinja“, po tekstu Branislava Nušića, u izvođenju Akademije 28, koja će se održati 08.12.2018. (subota), u 20 časova u Domu kulture u Sečnju. Ulaz je slobodan.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.