Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javne pozive

0 505

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javne pozive/konkurse za program za samozapošljavanje, za javne radove i za stručnu praksu. Javni pozivi za programe samozapošljavanja i stručne prakse oročeni su do 3. juna, dok je rok za apliciranje za javne radove 19. maj 2023.g.
Po programu za samozapošljavanje nezaposlenim licima opredeljenim za pokretanje privatnog biznisa za novoregistrovane delatnosti na teritoriji AP Vojvodine odobrava se subvencija u iznosu od 300.000 dinara. Mogu konkurisati lica koja su prijavljena na evidenciju NSZ, uz dodatni uslov – uključivanje u obuku „Put do uspešnog preduzetnika“. Ovu obuku moguće je pohađati u filijali za zapošljavanje u Zrenjaninu, ili u on-lajn formatu. Lice koje registruje delatnost uz podršku programa za samozapošljavanje dužno je da delatnost obavlja najmanje 12 meseci i redovno uplaćuje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci.
Za javne radove kao meru zapošljavanja pravo učešća na javnom konkursu za organizovanje i sprovođenje javnih radova imaju udruženja koja imaju status pravnog lica (upisani u APR). Projekti javnih radova traju do 4 meseca, a oblasti u kojima se sprovode su: socijalne i humanitarne delatnosti, održavanje i obnavljanje javne infrastrukture, održavanje i zaštita životne sredine i prirode i kultura i turistička delatnost. Na javnim radovima radnici su angažovani po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima, a njihova mesečna prinadležnost je do 22.000 dinara.
Javni poziv za stručnu praksu upućen je licima koja su na evidenciji NSZ na teritoriji Vojvodine, diplomirala su prošle godine na osnovnim akademskim studijama u obimu 240 ESPB bodova, sa prosekom 9,5-10, i nemaju radnog iskustva u struci. Cilj programa je osposobljavanje za samostalan rad u struci. Stručna praksa traje 12 meseci, a mesečna nadoknada je u iznosu od 60.000 dinara.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana