“Pop Ćira i pop Spira” u Kulturnom centru Zrenjanina

0 529

Pozorišna predstava “Pop Ćira i pop Spira” amaterskog pozorišta „Đorđe Damjanov Đekša“ iz Jaše Tomića biće izvedena na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 26. januara sa početkom u 20 časova. Predstava je urađena po motivima najpoznatijeg, istoimenog, romana Stevana Sremca u režiji Darka Grahovca. Igraju: Siniša Jerinić, Danka Peka, Branislava Radivoj, Srđan Radivoj, Aleksandra Radivoj, Ena Slavković, Aleksandar Gađan, Vukašin Vujičić, Dragana Pantović, Marija Blanuša, Jovana Let i Stojan Kalapiš.
Milan Belegišanin, književnik i reditelj iz Novog Sada o predstavi je rekao:
-„Kao i svaka dobra komedija, tako nam i ova predstava „Pop Ćira i pop Spira“ nudi pregršt osmeha i tek poneki podsmeh. Osmehujemo se naravima likova čije delanje pratimo sa simpatijama i tek povremeno im se, bez zlobe podsmehnemo, ne zato da bi ih kudili, no zato što prepoznamo deo sebe u njima. Darko Grahovac je predstavu zamislio kao materijalizovane uspomene seoske tračare frau Gabrijele koja je ujedno i elegični narator. Ona na kraju predstave prestaje da bude „seoski telegraf“ i postaje nežna i zapitana osoba koja nam sa setom pokazuje da postoje i neke neostvarene ljubavi. Ako budete pažljivi posmatrači, primetićete da trbušine pop Ćire i pop Spire, da podmetnuti konjski zub sa svim krupnim i sitnim pregnućima provincije dobijaju krila i da lete nad banatskom ravnicom kao spomenar…“
Karte po ceni od 300 dinara prodaju se na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.
Informacije o prodaji karata: 023/566-712

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.