Populaciona politika opštine Sečanj

0 1.750

Konkursom na Javni poziv od strane Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Komisija za populacionu politiku opštine Sečanj treću godinu za redom dobija sredstva. Ministarstvo kojom rukovodi ministarka Slavica Đukić Dejanović kao i Vlada Republike Srbije prepoznaje problematiku kao i određene segmente i osetljive kategorije populacije u opštini Sečanj.
Javnim pozivom, Komisija za populacionu politiku opštine Sečanj dobija da realizuje tri mere.
1. Edukacija stanovništva – Formiranje Savetovališta za brak, porodicu i mlade.
2. Usklađivanje rada i roditeljstva – Poboljšavanje rada u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ u Sutjesci.
3. Aktiviranje lokalne samouprave – Pomoć gerontoloskoj službi opštine Sečanj.
Prva mera se odnosi na Formiranje savetovališta za brak, porodicu i mlade. Komisija je formirala Savetovalište i radiće u dva segmenta.
Prvi će se odnositi na: Savetovalište za brak i porodicu, gde će se rad obavljati u Centru za socijalni rad sastavljen od tri člana: Direktorice centra, Milimirke Antić, Socijalnog radnika pri Centru, Snežane Prstojević i člana Komisije i radnika Centra, Arađan Božice.
Drugi vid Savetovališta za mlade, koji je počeo sa današnjim danom da radi, a planiran je subotom, radiće u Domu zdravlja Sečanj. Sastavljen je od sledećih članova: Dva člana Komisije, dr Svetlane Sovrlić i medecinske sestre Dragane Miloš Ljepoje, dr ginekolog Olgice Bain, školskog psihologa Jasne Jahure, babice Milijane Miladinov, defektologa Ane Vlačo.
– „Danas je počelo savetovalište za mlade a cilj ovog Savetovališta jeste da se što više obuhvati rad sa mladom populaciom, adolescentima, da se probudi svest kod ljudi i očuvanju zdravlja. Za cilj da se promoviše zdrav život, da se brine o zdravom životu, da se na vreme odlazi kod doktora i da sve to bude opušteno bez ikakve stidljivosti i da se prosto razbije stereotip mišljenja u našoj opštini. Pošto ni Dom zdravlja, kao i škole nemaju školskog psihologa, još jedan novi sadržaj otvaramo za pomoć pre svega deci, ali i roditeljima. Ovo sve je početak, koji naravno želimo da sprovedemo u nešto trajno i održivo“ za NMR Info izjavila Nataša Rađenović, direktorica Predškolske ustanove „Poletarac“ i koordinatorka projekta.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana