POSLOVANJE JAVNOG KOMUNALNOG PREDUZEĆA SEČANJ u 2016. GODINI

0 1.886

Ostvarili dobit od osam miliona dinara

Javno komunalno preduzeće Sečanj, koje se godinama suočava sa nizom teškoća i nasleđenim dugovima, poslednje dve godine svojim rezultatima najavljuje bolje dane ove delatnosti. Prošlogodišnje poslovanje ova firma je okončala sa osam miliona dobiti, što je višestruko povećanje u odnosu na 2015.

Istina, ova sredstva nisu mogla biti usmerena za opremanje preduzeća, kako bismo želeli, već su upotrebljena za saniranje dugova; pokrili smo oko 15 miliona duga „Srbijagasu”, a zahvaljujući lokalnoj samoupravi razrešeno je i još 12,5 miliona obaveza – kaže direktor Milenko Vilić.

Od ovdašnjih novosti treba napomenuti da su komunalci upravo krenuli sa letnjom šemom iznošenja smeća, što znači jednom nedeljno iz svakog mesta, a sa 15. aprilom okončan je i period brige o grejanju javnih prostora i stanova. Kontrolisanje vode se obavlja redovno, i svi nalazi kažu da stanovnici ove opštine piju ispravnu vodu. Drugim rečima, komunalne aktivnosti se odvijaju prema planu i programu usvojenim i od Upravnog odbora, i Skupštine opštine.

U ovom Javnom komunalnom preduzeću su opredeljeni da preuzmu i kompletno održavanje grobalja po selima, ali kako Vilić ističe, neophodna im je pomoć da se osposobe za ovakvo proširenje delatnosti, pošto u ovom času sami za tu namenu nemaju dovoljno sredstava.

S. M. – list Zrenjanin

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana