Potpisana Povelja o saradnji opštine Sečanj i opštine Veržej iz Slovenije

1.391
Foto: Zdravko Majstorović Izvor: »ŠTAJERSKE NOVICE« iz Maribora

Predstavnici opštine Sečanj i 15 predstavnika poljoprivrednih proizvođača su početkom ove nedelje bili u dvodnevnu posetu Sloveniji.  Naši su posetili poljoprivredni sajam „Agra“ u Gornjoj Radgoni a posebno je značajno potpisivanje Povelje o namerama uspostavljanja privredne saradnje opštine Sečanj i opštine Veržej.

Povelje o namerama uspostavljanja privredne saradnje potpisali su u utorak  28. avgusta 2018. godine u opštini Veržej gradonačelnik opštine Veržej Slavko Petovar i zamenica predsednika opštine Sečanj Ljiljana Kitić.

Potpisivanjem Povelje o saradnji predstavnici srpskih i slovenačkih opština  se dobrovoljno i u duhu sveopšte saradnje obavezuju na neposredno i dugoročno povezivanje, proširenje i unapređenje saradnje u oblasti privrede i ekonomskog razvoja, poljoprivrede, trgovine i turizma, kulture, prosvete i sporta, te razmenu iskustava u radu sa drugim oblastima koje bi bile od zajedničkog interesa.

Opština Sečanj je finansirala putovanje poljoprivrednika a akciju povezivanja privrednih jedinica pokrenuli su Agencija »AGRAR PRESS« iz Zrenjanina i »ŠTAJERSKE NOVICE« iz Maribora, uz svestranu podršku Privredne komore Vojvodine kao i Privredne i Agrarne komore Murska  Sobota.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.