Potpisivanje Ugovora o obavljanju stručne prakse u okviru projekta YourJob

0 2.796

Povodom potpisivanja Ugovora o obavljanju stručne prakse u okviru projekta YourJob, za troje mladih iz opštine Sečanj, dana 18.06.2020. godine održan je prijem kod predsednika opštine Predraga Rađenovića.

Predsednik Rađenović je pohvalio učesnike projekta koji za cilj ima zapošljavanje mladih iz opštine Sečanj ujedno je čestitao i mladima koji su potpisali ugovor.

Projekat YourJob je predstavila Milica Bogdanov, i tom prilikom naglasila da je podrška mladima u zapošljavanju ključan mehanizam za ostanak mladih u svojim sredinama.

Projekat YOUR JOB je međunarodni regionalni projekat namenjen povećanju zapošljivosti mladih (od 15 do 30 godina). Projekat je  finansiran od strane Austrijske razvojne agencije, Renovabisa i Caritasa Austrije.

Podsetimo se, povodom realizacije projekta YourJob, u oktobru mesecu prošle godine, potpisan je Memorandum o saradanji sa opštinom Sečanj, kada je prisustvovao gospodin Tobias Noelke, generalni menadžer projekta YourJob.

Potpisivanje Ugovora o obavljanju stručne prakse u okviru projekta YourJob je jedana od niza aktivnosti koji predstavlja rezultat saradnje sa opštinom Sečanj.

Memorandumi o saradnji su potpisani sa Omladinskim kulturnim Centrom, odnosno direktorkom Branislavom Rudan i poljoprivrednim ribarskim preduzećem ,,Sveti Nikola”, odnosno direktorima Milošem Vuković i Milanom Veljović, gde će mladi narednih šest meseci obavjati stručnu praksu.

Diplomirani inženjer poljoprivrede, Mandić Lazar će svoje prvo radno iskustvo steći u PRP ,,Sveti Nikola”, kao i Uzelac Aleksa, koji će biti angažovan na poslovima administrativnog tehničara.

Svoje prvo radno iskustvo, Ugrčić Marija će steći u Omladinskom kulturnom Centru.

Mladi su iskazali veliku zahvalnost na prilici koju su dobili za sticanje prvog radnog iskustva. Narednih šest meseci će obavljati stručnu praksu, koja će u prvih pet meseci biti finasirana od strane projekta YourJob, dok će sredstva za šesti mesec osposobljavanja biti iz sredstva opštine Sečanj.

Pored aktivosti stručne prakse, projekat YourJob pruža mogućnost mladima za besplatno pohađanje obuka, kurseva, kao i učestvovanju za bespovratne grantove za započinjanjae sopstvenog biznisa.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana