POZORIŠTA U VOJVODINI OTKAZALA PREDSTAVE TOKOM TRAJANJA DANA ŽALOSTI

0 709

Odlukom Vlade Republike Srbije proglašena je trodnevna žalost na teritoriji naše zemlje, 21, 22. i 23. maja 2014. godine. Saglasno toj odluci prozorišta sa teritorije AP Vojvodine otkazala su predstave u tom periodu.

pozoristeSrpsko narodno pozorište je otkazalo sledeće predstave:

Sreda, 21. maj.
Marković: Brod za lutke, drama
D. Čimaroza: Tajni brak, Predstava studenata Akademije umetnosti Novi Sad

Četvrtak, 22. maj
Đurologija, Branka Đurića Đure
V.Ognjenović: Ostavite poruku, drama
Pop it up, Forum za novi ples

Petak, 23. maj
Pop it up, Forum za novi ples
Svečana akademija povodom 45 godina rada Prirodno-matematičkog fakulteta

SNP će blagovremeno obavestiti javnost o novim terminima održavanja predstava.

Narodno pozorište Sombor povodom dana žalosti predstavu Doktor Nušić neće igrati u zakazanim terminima – u četvrtak 22. i petak 23. maja. Izvođenje predstave je pomereno za petak 6. i subotu 7. jun. Gledaoci koji su kupili karte moći će da iste zamene za nove termine.

NP „Toša Jovanović“, Zrenjanin privremeno obustavlja izvođenje predstava do subote, 24. maja, ali u dogovoru sa Kriznim Štabom za vanredne situacije Grada Zrenjanina od 25. maja biće postavljena kutija za donacije ugroženima od poplave, što znači da će publika umesto kupovine karata ubacivati onoliko novca koliko je u mogućnosti, a novac će se uplatiti na namenski račun, čime se Pozorište pridružuje gradskoj akciji prikupljanja pomoći za ugrožene stanovnike Krupnja. Stoga će u nedelju, 25. maja, biti igrana lutkarska predstava „Lutak nevaljalko“ u 12 časova, a od 20 časova dramska predstava „Realisti“.

Narodno pozorište Subotica je obavestilo javnost da sve njihove predstave planirane za 21, 22. i 23. maj se povodom dana žalosti otkazuju.

U Narodnom pozorištu Sterija, Vršac su povodom dana žalosti otkazali predstave koje su trebale da budu odigrane 21. i 22. maja. Radi se o predstavi Ožalošćena porodica. Kako su istakli u ovom pozorištu sa redovnim repertoarom nastavljaju u subotu 24. maja.

Narodno pozorište Kikinda je takođe tokom trajanja dana žalosti otkazalo svoje predstave. Ovo pozorište je od subote 17. maja predstave igralo u humanitarne svrhe. Redovan repretoar u ovom pozorištu se nastavlja 24. maja kada će takođe biti odigrana predstava u humanitarne svrhe.

Ista situacija je i sa Pozorištem mladih Novi Sad. I u ovom pozorištu neće biti predstava tokom dana žalosti a sa redovnim repretoarom nastavljaju u subotu 24. maja.

Novosadsko pozorište/Ujvideki sinhaz je takođe otkazalo predstave tokom drodnevnih dana žalosti. U isto vreme Novosadsko pozorište/Ujvideki sinhaz priključuje se akciji pomoći stradalima u poplavama i svoju premijeru planiranu za 24. maj posvećuju tome. Premijera neće imati svečarski ton, glumci će predstavu „Ričard Treći zabranjen“ izvesti da bi sav prihod uplatili za pomoć stradalima u poplavama.

Kostolanji Deže/Kosztolányi Dezső pozorište Subotica je na svom sajtu istaklo da zbog dana žalosti predstava Vojager neće biti odigrana kako je prvobitno planirano.

Dečije pozorište Subotica u vremenu trajanja trodnevne žalosti prema utvrđenom repertoaru nemaju predstave tako da se u ovom pozorištu aktivnost redovno nastavlja u nedelju 25. maja.

R. Zubac

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana