Predstavnici naše opštine na Zonskoj smotri recitatora zabeležili uspeh

515

Zonska smotra recitatora tradicionalno se održava u Čoki. Ove godine naša opština imala je šest predstavnika u tri starosna uzrasta.

Nadmetanje u umeću govorenja stihova okupilo je 93 takmičara. Žiri je imao težak zadatak. Prvu starosnu grupu činili su učenici od prvog do četvrtog razreda. U ovoj kategoriji imali smo tri predstavnika. Timea Lunc, Nenad Milicov i Nina Milivojčev su pobedili tremu i pokazali izuzetnu nadarenost. Nina i Nenad su se plasirali u dalji tok takmičenja.

Leticia Zivojin recitovala je na rumunskom jeziku i takođe je izborila prolazak. Po rečima njenog učitelja Danijela Ursuleskua pripreme su dugo trajale: “Od septembra smo počeli da se spremamo. Dosta smo truda uložili, ali vredelo je. Nastavljamo s novom energijom i spremamo se za naredni nastup.” Bojana Samardžić, učenica osmog razreda, takođe je nastupila u srednjem uzrastu.

Najiskusnija takmičarka s naše opštine bila je Jelena Čolović: ”Ovo je moja sedma poseta Čoki. Sada sam maturant i ovo je ujedno moj poslednji nastup, zato danas recitujem za svoju dušu.” rekla je Jelena uz osmeh.

Ovakva takmičenja imaju zadatak da podstiču kulturu i razvijaju ljubav prema stihovima. Ljubitelji pesništva tom prilikom mogu da čuju različite interpretacije velikog broja svetskih i domaćih autora i da razvijaju svoj estetski ukus.

Pokrajinska smotra održaće se u Sečnju krajem aprila. Nenad, Nina i Leticija biće na domaćem terenu.  Želimo im mnogo sreće!

J.Č.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.