Pregršt primera iz svakodnevnog života i problemi sa kojima se susrećemo su danas izazvali mnogo reakcija i zabrinutosti u prepunoj sali

0 1.355

Kao što je i najavljeno, danas je u Domu kulture u Sečnju održana edukacija Bezbednost dece na internetu. Uz najveću pomoć Lokalne samouprave i predsednika opštine Sečanj, organizovan je prevoz za sve učenike osnovnih škola iz naše opštine, za roditelje, nastavnike i zaposlene svih institucija kako bi dobili pomoć, podršku, savete i odgovore na mnoga pitanja i situacije koje današnjica nameće i uznemiruje sve nas koji se susrećemo sa izazovima i rizicima internet sveta i aplikacija.


Edukatori Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu 19833, MUP-a Republike Srbije i Posebnog tužilaštva za visoko tehnološki kriminal su u najboljoj mogućoj meri približili svet u kom se nalazimo i na koji niko od nas ne ostaje imun. Pregršt primera iz svakodnevnog života i problemi sa kojima se susrećemo su danas izazvali mnogo reakcija i zabrinutosti u prepunoj sali dece, roditelja, nastavnika i direktora škola koji sve čine kako bi se izborili za što kvalitetnije i bezbednije obrazovanje naše dece.


U 12.00 časova su učenici od 5. do 8. razreda osnovne i prvih razreda srednje škole aktivno učestvovali u edukativnim radionicama gde im je ukazano najviše na rizike i nemile situacije u kojima se mogu naći i ugroziti život i svoju porodicu i školu.
Od 14.00 časova odrasli su ostali nemi na mnoge primere i vrbovanja dece putem interneta, kao i aplikacije i načine kako se šta koristi i u kojoj meri.


-“Mnogo toga se učinilo danas da svi zajedno pošaljemo poruku da smo tu jedni za druge u ovom nemilom svetu rizika i neizvesnosti. Činjenica je koliko je važno da imamo otvorenu komunikaciju na svim nivoima, podršku i razumevanje. Nismo edukovani za ovo vreme i potrebna nam je pomoć u svetu digitalnih tehnologija. Moramo sve da učinimo što je do nas u nadi da nećemo doći u situaciju da smo zakasnili…Hvala svima koji su današnjim prisustvom učinili najviše za sebe i svoje najmilije.”, izjava organizatora za NMR Info.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana