PREMIJERA PREDSTAVE “ORDINACIJA” NA SCENI U JAŠI TOMIĆU

0 1.129

U petak 17. decembra na sceni Doma kulture u Jaši Tomiću, sa početkom od 19 časova, premijerno će biti izvedena predstava “Ordinacija” po tekstu Slobodana Simića, a u izvođenju Amaterskog pozorišta “Đorđe Damjanov Đekša”. Režiju potpisuje Radovan Zubac.
Nakon duže pauze dramski amateri iz Jaše će ponovo biti na okupu. Ovog puta u pitanju je tekst sa apsurdnim zapletom, i komičnim rasplet(om)ima. O samom tekstu reditelj predstave kaže: “Kada sam razgovarao sa rukovodiocem pozorišta Darkom Grahovcem šta da radimo, dogovorili smo da se opredelimo za komediju, za jedan laganiji dramski predložak, ali opet da tekst ostavi prostor za stvaranje društveno angažovane predstave. Polazna tačka u ovoj predstavi je aforizam samog autora teksta koji glasi: „Rođen sam u Srbiji, a od toga ću i da umrem“. Znači, u predstavi jezikom komedije situacije, britko govorimo o nama, ovde i sada. Govorimo o našim naravima, i o posledicama tih naravi.”
U predstavi igraju: Srđan Radivoj, Siniša Jerinić, Aleksandra Radivoj, Danka Peka, Marija Blanuša, Stojan Kalapiš, Dario Peka, Tamara Božović i Nikola Bretšnajder.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.