Prestao sa radom Radio Sečanj

0 1.274

Poslednja sednica Skupštine opštine Sečanj u ovom sazivu

skupstina Secanj 04

Među odlukama donetim na sednici Skupštine opštine Sečanj u utorak, kojima je prethodilo dosta rasprave, bila je jedna koju nije želeo nijedan odbornik: prestaje sa radom Radio Sečanj. Time je i sečanjski medij ušao u red onih koji dele sudbinu neuspele privatizacije. Tim povodom mr Milan Radovanović izrekao je ocenu da je reč o zajedničkom neuspehu, a da se možda većim angažmanom i odbornika i Veća, i svih odgovornih moglo nešto učiniti da se izbegne ovakav epilog.

skupstina Secanj 11

– “Lično sam po ovom pitanju uložio dosta truda, nijedna plata Radiju nije izostala, ali i jedan Tanjug se ugasio. Teško je kad devet ljudi ostane bez posla, sad treba sve učiniti da ne ostanu na ulici, to ćemo postići zajedničkim naporima svih nas “– rekao je predsednik opštine Predrag Milošević.

Pomoćnik predsednika Slobodan Repac izložio je model informisanja i projektnog finansiranja kroz udruženje građana, što je kao rešenje razmotreno i sa udruženjima novinara. Direktor Radija Bratislav Šulović naveo je da je odluka u skladu sa zakonom i apelovao da se sada prvo donesu odluke o regulisanju prava zaposlenih u Radiju.

skupstina Secanj 14

I razmatranje zapisnika sa poslednjeg zbora građana MZ Sečanj izazvalo je dosta rasprave. Naime, Zbor je, kako je saopštio načelnik opšte uprave Radenko Ugrčić, sazvan na zahtev 250 građana (povodom toga što nije sazivan dve godine), doneo odluku da se raspusti Savet, i da imenuje tročlanu Komisiju koja će obavljati njegove poslove do izbora novog. Ugrčić je ukazao da se takva odluka može doneti samo na način predviđen Statutom, po istom postupku kao i izbor – što ovde nije slučaj. Zaključak je da se sazivači zbora dopisom upute šta treba sprovesti kako bi se ispoštovala procedura predviđena Statutom MZ. Inače, i Milošević, i Radovanović u ime opozicije, založili su se da ovim povodom, uz uvažavanje volje građana, treba učiniti sve da se smire tenzije u Sečnju.

Na ovom skupu je za direktora Doma zdravlja i u novom mandatu imenovana dr Jasmina Šešlija. Zahvaljujući na ukazanom poverenju, ona je rekla da ne bi bilo uspeha u njenom radu bez podrške koju je dobijala od lokalne samouprave, i bez kolektiva koji ima iza sebe, čemu se nada i ubuduće.

Odbornici su usvojili i programe poslovanja više javnih preduzeća i ustanova.

S.M. – List Zrenjanin

skupstina Secanj 06

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana