PROGRAM 60. STERIJINOG POZORJA

0 1.208
Sterijino pozorje svakako da predstavlja najvažniju pozorišnu manifestaciju u našoj zemlji. Radi se o jedinstvenom pozorišnom prazniku koji objedinjuje najznačajniju pozorišnu produkciju protekle sezone kako kod nas, tako i u širem okruženju.

Za jubilarno, 60. Sterijino pozorje organizator je pripremio bogat program koji počinje 25. maja projekcijom dokumentarnog filma o Jovanu Steriji Popoviću iz 1956. godine. Zvanično otvaranje Sterijinog pozorja je zakazano za 26. maj na sceni Jovan Đorđević SNP-a. Čast da otvori ovogodišnje, jubilarno Sterijino pozorje pripala je Predragu Ejdusu, dramskom umetniku. Publika će do 3. maja imati priliku da vidi devet predstava u okviru selekcije Nacionalne drame i pozorišta. Pored zvanične selekcije, posetioci će imati priliku da vide i dve predstave u okviru programa Krugovi – Kako nas drugi vide. Tu će biti, kao i svake godine izložbe, radionice, promocije knjiga i tribine posvećene pozorištu i Sterijinom pozorju. Ove godine značajno mesto u programu Sterijinog pozorja ima i program Pozorje mladih.

Zavesa na ovogodišnje Sterijino pozorje će biti spuštena 3. maja kada će nakon uručenja nagrada najboljima, u čast nagrađenih biti prikazana predstava „Violinista na krovu“.

Sterijine nagrade za posebne zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture dodeljene su Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću, glumcu, Ljubiši Ristiću, reditelju i Geroslavu Zariću, scenografu.
Nagrade će biti uručene tokom Sterijinog pozorja.

 

Program 60. Sterijinog pozorja
sterijino pozorje
Radovan Zubac

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana