Proleter u finalu Kupa Vojvodine

0 4.976

Utakmica polufinala kupa Vojvodine između Hercegovine i Proletera derbi koji je opravdao očekivanja. Susret ova dva tima osim sportskog rivalstva uvek ima i drugu stranu medalje. Naime, sinoć u timu Proletera nastupili su Gaćinović M., Gaćinović A., Rnić M., a sa klupe ekipu je kao trener predvodio Spahić G., svi poreklom sečanjci. I ako je u ovom trenutku Proleter za dva ranga više plasiran od Hercegovine ta razlika na parketu hale nije bila izražena.
Posle početnog ispitivanja snaga poveo je Proleter u 12. minutu sa 3 gola prednosti zahvaljujući tehničkim greškama domaćih u napadu. Igralo se gol za gol do 18. minuta a onda su se sečanjci dobrom odbranom vratili u utakmicu. Za nekoliko minuta je nerešeno 10:10. Ipak, iskusniji gosti uspevaju da reše prvi deo meča u svoju korist rezultatom 14:16. U poslednjim trenutcima prvog poluvremena odlični golman domaćih Novaković je posle odbranjene lopte gađao prazan gol Proletera i na žalost bio neprecizan.
U nastavku veoma brzo su domaći anulirali vođstvo gostiju i od 34. minuta pa sve do 48. minuta viđena je prava rukometna bitka. Isprsili su se momci u dresu Hercegovine pred renomiranim protivnikom i hrabro odigrali u skladu sa svojim mogućnostima. Imala je šansu Hercegovina u tim trenutcima i da povede ali nekoliko promašenih kontri i penal je dalo krila gostima iz Zrenjanina. Duža klupa gostiju i bolja fizička sprema su doneli prevagu u poslednjim trnutcima meča. Na kraju je 25:30 za Proleter.
I pored poraza publika nije bila nezadovoljna i aplauzom je nagradila aktere ovog meča. Najbolji igrač susreta je desno krilo gostiju Luka Radović.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana